Notícies

Navigation Bar

La proximitat a les Eleccions Municipals marca el darrer Ple de la legislatura 2015-2019

Amb una sala de sessions plena de goma  gom, el Ple ordinari celebrat dilluns 13 de maig va tancar la legislatura actual

Above Content Body

Content Core

La sessió va servir per aprovar de forma provisional la modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM)  en ‘àmbit de la finca ‘Can Tecla Sala’ on la propietat vol construir un hotel o bé una residència geriàtrica. Tots els partits polítics van votar a favor d’aquest punt inicial del procés urbanístic a excepció de Crida Premià de Dalt que argumentava tenir un altre model de poble.

Mocions

En l’apartat de mocions, Crida Premià de Dalt en va presentar quatre, sobre transparència internacional; el Síndic de Greuges municipal; acabar amb el globus com a propaganda per als infants i per a l’elaboració d’un codi ètic.

La primera moció de la Crida demanava l’avaluació de l’administració municipal per part de l’Índex de Transparència Internacional conegut com a ITA. Aquest és un índex que mesura el nivell de transparència als 110 municipis més grans de l’Estat espanyol. De forma voluntària, ajuntaments més petits poden demanar-ne l’avaluació. Enguany ho han fet a Catalunya, Vilanova i la Geltrú (66.000 habitants) i Sant Feliu de Llobregat (44.000), i a Euskadi, Irún (60.000) i Ermua (16.500).

El PP a través del seu portaveu, Bernabé Ruffo, avançava el vot favorable del seu grup. Marc Tintoré, portaveu del Govern, explicava que l’Ajuntament de Premià de Dalt no disposa de l’estructura necessària per a aquesta avaluació pensada per a grans ciutats i recordava que Premià de Dalt és 1 dels 19 municipis de Catalunya que té el 100% de transparència des de fa 5 anys a través del Segell Infoparticipa que atorga la UAB. La Crida defensava, “quantes més avaluacions, millor”, mentre que l’alcalde, Josep Triadó, es mostrava sorprès dels comentaris de Cirda i PP tot dient que “posar en dubte la UAB, l’Oficina Antifrau i el Col·legi de Periodistes de Catalunya que atorgen l'Infoparticipa em sembla de poca qualitat democràtica”. La moció no va prosperar perquè només va rebre els 4 vots a favor de Crida (2) i PP (2) i 13 en contra (PdECAT, PSC i ERC).

Tampoc va prosperar la moció de la Crida que demanava la creació de la figura del Síndic de Greuges municipal. La resta de grups van trobar la proposta innecessària i la van votar en contra.

En canvi, sí que es va aprovar i a més per unanimitat dels 17 regidors/es la moció de la Crida per acabar amb l’ús de globus com a propaganda per als infants.

La darrera moció, per a l’elaboració d’un codi ètic, va provocar un fort debat entre els grups municipals. Crida Premià de Dalt va presentar la proposta però la resta van ser força crítics amb el moment i la forma de fer-ho. Luís Torrens des del PP va titllar la moció “de populista, a 15 dies de les eleccions municipals”. Marc Tintoré en nom del Govern va reclamar temps, debat i voluntat de consens "davant un tema de tan calat com és l’elaboració d’un codi ètic". L’alcalde, Josep Triadó, va proposar treballar el codi ètic aprovat pel Consell Comarcal del Maresme per part de tots els grups polítics, inclosa la CUP, com a punt de partida en la propera legislatura i deixar sobre la taula la moció però la Crida es va negar. La moció per tant no es va aprovar en rebre únicament els vots favorables dels 2 regidors de la Crida.

Preguntes

Després dels informes de regidories, l’oposició va realitzar diverses preguntes, i també un prec en el cas de la Crida, al Govern. Les del Partit Popular feien referència a l’incompliment de col·locar la bandera d’Espanya, la carretera d’Enllaç, el ressalt a la Riereta i la bandera estelada a La Poma BikePark. Des de la Crida es va fer un prec per a honorar la memòria de Neus Català, les dones de Ravensbrück i els infants de la Colònia Negrín, prec que va recollir el Govern. Quant a  preguntes, va demanar sobre el registre de grups d’interès, les actuacions a la zona esportiva, la pacificació de carrers, el seguiment de les propostes contra l’LGTBIfòbia i la retirada de pancartes.

Un cop acabada la sessió, diferents regidors i regidores van prendre la paraula per a valorar aquesta legislatura i agrair la tasca del personal municipal.

El proper Ple de la Corporació tindrà lloc el diumenge 15 de juny a les 12.00 del migdia i serà el Ple de Constitució de la nova Corporació fruit de les eleccions municipals del proper 26 de maig de 2019.

ENLLAÇOS

Podeu escoltar en aquest enllaç l'àudio del Ple del 13 de maig de 2019

 

 

 

Below Content Viewlet

Document Actions