Notícies

Navigation Bar

La Policia Local treballa amb els infants per a publicar “El llibre del Civisme de Premià de Dalt”

Above Content Body

Content Core

civisme1 L'agent María José Palacín és l'encarregada de dur a terme aquesta acció certament original i emmarcada en el programa d'Educació Vial “L'aventura de la vida”. Es tracta d'unes jornades, que es van fer entre el 5 i el 26 de febrer a l'Escola Santa Anna, en què aquesta agent de la policia local, acompanyada de la seva mascota, la titella Josete, explica als alumnes de P-5, 2n i 3r què és la policia, quines són les seves tasques i els ensenya a diferenciar entre actituds cíviques i incíviques.

civisme4 Els més petits aprenen bàsicament què fer en cas de perdre's i sobretot que mai han de parlar ni marxar amb una persona desconeguda. A banda, l'agent els ensenya a reconèixer els passos de vianants i els colors dels semàfors per a saber quan poden creuar els carrers i quan no. Pel que fa als alumnes de 2n i 3r, aquests surten, acompanyats per l'agent María José Palacín, per les rodalies de l'escola, per a veure i identificar els diferents elements del trànsit, les característiques dels carrers, la seva senyalització, la distribució dels espais, la circulació dels vehicles i el comportament dels vianants i conductors, i quan es troben a algú cometent-les li lliuren una sanció molt especial (la “sanció amiga”) en què es prohibeix a qui la rep enfadar-se durant un temps determinat i corregir la seva conducta.

civisme3 Entre les actituds més “sancionades” hi ha els mal estacionaments dels vehicles impedint el pas de vianants, no recollir les defecacions dels animals domèstics i, sobretot, separar de forma errònia els residus que generem barrejant-los tot el els contenidors equivocats. Amb tots els fulls d´incidències recollits, els alumnes de l´Escola Santa Anna editaran una publicació que esdevindrà el “Llibre del Civisme de Premià de Dalt”, en una experiència didàctica que desperta l´interès dels més petits.

civisme5

Below Content Viewlet

Document Actions