Notícies

Navigation Bar

La nostra veïna Madola rep la Medalla FAD 2023

Se li reconeix la seva contribució a l’art al llarg de la seva trajectòria.

Above Content Body

Content Core

La nostra veïna Madola rep la Medalla FAD 2023
©Carlos Sánchez
 

Avui dijous 28 d'abril l'artista rebrà el reconeixement en l’assemblea de socis anual, després que la junta de l’entitat ho hagi decidit per premiar la seva trajectòria. Segons el comunicat difós per l’organització, aquesta reconeix de Madola “la seva faceta com a artista multidisciplinar i com a ceramista” que, mitjançant l’experimentació tècnica i formal, “ha relacionat la ceràmica amb l’art contemporani”. També afegeixen que ha sabut crear “una obra que va més enllà de la ceràmica formal, intervenint l’espai amb una voluntat propera a l’escultura i a l’arquitectura”. I recorden que la seva tasca li ha permès rebre guardons internacionals, sent una “referent per a les generacions més joves”.

A Premià de Dalt hi ha diverses peces d'aquesta artista, a l'Ajuntament, a la Biblioteca, al nou Espai de les Arts situat a Can Vallerià, masia on s'ha instal·lat una escultura dedicada a Valerià Pujol, just davant l’entrada de la finca que es va descobrir per la cloenda de l'Any Valerià Pujol. L’escultura representa un llibre on apareix un fragment de l’obra “Limito al nord només amb el teu sexe”. A banda, les plaques de carrer del municipi també són obra d'ella, així com la placa d'homenatge a les víctimes de la Covid, i d'homenatge als col·lectius que la van combatre, una placa que està instal·lada als jardins de Can Figueres sota una olivera.

La Medalla FAD és un guardó honorífic que des de 1928 premia la tasca i trajectòria de persones, projectes o institucions pel seu treball global o per una trajectòria vital continuada en algun àmbit de les arts. En els darrers anys, ha distingit la Fundació Kalida Sant Pau, Tortell Poltrona, l’Institut del Teatre, l’Hospital Sant Joan de Déu, el Banc dels Aliments, Muriel Casals, Josep Ramoneda, o Joan Margarit.

  

Below Content Viewlet

Document Actions