Notícies

Navigation Bar

La mascareta torna a ser obligatòria a tots els centres sanitaris de Catalunya

L’ús de mascaretes és obligatori en els centres sanitaris, com ara al CAP, al CUAP o als hospitals i sociosanitaris

Above Content Body

Content Core

 

La mesura afecta els centres d'atenció primària, els hospitals i els centres sociosanitaris. Les farmàcies i les residències en queden fora, però als espais on conviu gent gran es recomana també fer servir la mascareta. La decisió s’ha pres a conseqüència de l'increment de contagis de virus respiratoris en les últimes setmanes com ara refredats, grip i Covid.

La incidència de la grip s'ha triplicat a Catalunya en les últimes quatre setmanes i ara és de 153 casos per 100.000 habitants. La incidència del conjunt de les infeccions respiratòries agudes se situa, ara mateix, en 845 afectats per 100.000 habitants i s'han registrat 66.565 casos.

Les mascaretes, conjuntament amb el rentat freqüent de les mans i la distància entre persones, són una de les mesures de protecció efectives que cal utilitzar sempre que tinguem símptomes de grip, COVID-19 o de qualsevol malaltia respiratòria.

Les mascaretes tenen dues funcions bàsiques:

  1. Protegir altres persones dels patògens que exhalem en respirar i de la nostra saliva.
  2. Protegir-nos el nas i la boca de la contaminació de possibles virus i bacteris que poden exhalar altres persones.

L’ús de mascaretes és recomanable en els casos següents:

  1. Per a les persones que presentin símptomes compatibles amb alguna malaltia respiratòria com la grip o la COVID-19 quan es trobin en espais compartits
  2. A les residències, en cas d'aparició de símptomes compatibles amb alguna malaltia respiratòria com la grip o la COVID-19 o en èpoques d'elevada transmissió d'aquestes malalties
  3. En farmàcies

A principis de juliol del 2023, la mascareta va deixar de ser obligatòria als centres sanitaris, residències i farmàcies.

Below Content Viewlet

Document Actions