Notícies

Navigation Bar

La Generalitat de Catalunya convoca un concurs de microrelats

Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones que se celebra el 25 de novembre de cada any

Above Content Body

Content Core

Concurs de Microrelats ICD25NEl concurs és una iniciativa de l'Institut Català de les Dones amb motiu de la commemoració, el 25 de novembre, del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones i consisteix en escriure al Facebook de l'ICD un relat literari de com a màxim 420 caràcters que mostri relacions de parella basades en el respecte i la igualtat.

L'objectiu és fomentar la sensibilització social contra la violència masclista, mitjançant propostes de creació literària al voltant de nous models de relació entre dones i homes que superin els estereotips tradicionals basats en les relacions de poder que supediten un sexe a un altre. Els microrelats han de recrear situacions de relacions de parella que superin conductes estereotipades de poder i control per part dels homes i de submissió per part de les dones. Cal que els relats reflecteixin relacions de parella basades en el respecte mutu, la resolució pacífica de conflictes i la igualtat d'oportunitats entre dones i homes.

Procediment per concursar
Cal publicar una única actualització al mur de la pàgina Institut Català de les Dones del Facebook de l'ICD amb el microrelat proposat. Un cop fet, a causa de les normes de funcionament de la plataforma Facebook, és indispensable també enviar un missatge amb el mateix contingut i el nom i el DNI/NIF o NIE de la persona autora a aquesta ADREÇA. Si no es fan les dues coses, les aportacions a Facebook no seran tingudes en compte. Els microrelats no poden excedir els 420 caràcters i cal que siguin obres originals i inèdites. El termini de presentació és del 23 d'octubre al 17 de novembre de 2013.

Premis
El primer premi està dotat amb una subscripció de 12 números a una de les revistes de Sàpiens Publicacions (Sàpiens, Descobrir, Cuina) i un lot de llibres d'història; el segon i el tercer premi estan dotats amb una subscripció de 12 números a una de les tres revistes esmentades.

Below Content Viewlet

Document Actions