Notícies

Navigation Bar

La formació professional s'adaptarà al teixit productiu

Cal potenciar la construcció, la indústria del metall i la mobilitat o l’energia verda i sostenibilitat

Above Content Body

Content Core

Quines branques de la formació professional cal augmentar i quines no? Quines professions tenen més sortides laborals? Per respondre a aquestes preguntes s’ha elaborat l’Informe General de Prospectiva 2023-2026, que ha de servir per a una planificació eficient de la Formació Professional en els pròxims anys. L'objectiu és que aquesta s'adapti a l’economia i el sector productiu, i pugui oferir millors oportunitats laborals a l'alumnat.

Aquest estudi aconsella tres línies d’actuació en funció del nombre de places, les que tenen més demanda entre els i les estudiants, i el que busquen les empreses.

  • Augment de l’oferta de les famílies professionals amb bona inserció laboral, però poques places a l’FP:Química, Informàtica i comunicació, Transport i manteniment de vehicles, Sanitat i Serveis socioculturals i a la comunitat.
  • Foment de les vocacions en les famílies professionals amb bona inserció laboral i un elevat nombre de places vacants: Marítimo-pesquera, Indústries alimentàries, Edificació i obra civil, Indústries extractives, Hostaleria i turisme, Fusta, moble i suro, Fabricació mecànica, Electricitat i electrònica, Instal·lació i manteniment, Seguretat i medi ambient, Energia i aigua, Comerç i màrqueting.
  • Estabilització de places si no hi ha prou inserció laboral: Agrària, Imatge personal, Activitats físiques i esportives, Imatge i so, Arts gràfiques, Tèxtil, confecció i pell, Arts i artesanies i Administració i gestió.

 

Informe general de prospectiva

Below Content Viewlet

Document Actions