Notícies

Navigation Bar

S'acorda elaborar un protocol per millorar la seguretat de les batudes de caçadors als parcs naturals

L'objectiu és garantir la màxima seguretat als espais naturals en uns moments en què el nombre de visitants ha augmentat de forma considerable.

Above Content Body

Content Core

La Diputació de Barcelona ha acordat amb la Generalitat de Catalunya i la representació territorial a Barcelona de la Federació Catalana de Caça, elaborar un protocol de bones pràctiques i millores de seguretat en el desenvolupament de les batudes del porc senglar dins els espais naturals gestionats per aquesta institució.

L’acord s’estableix per garantir la màxima seguretat als espais naturals en uns moments en què el nombre de visitants ha augmentat de forma considerable. El fet que l’activitat cinegètica comporti la utilització d’armes de foc, per minimitzar quasi a zero el risc d’accidents, es remarca que els caçadors han de practicar la caça amb la màxima responsabilitat, amb un adequat maneig de les armes i un comportament responsable durant la cacera.

Entre les mesures que determina la mateixa Federació Catalana de Caça, hi ha l’obligació de delimitar la zona de la batuda, senyalitzar amb plaques i cartells tot el perímetre de la cacera que s’han de col·locar en lloc visible, així com el tancament de camins d´ús públic, sol·licitant, prèviament, el permís al corresponent ajuntament. Cal recordar, però, que ara per ara els caçadors no estan obligats a informar a l'Ajuntament ni del dia, ni de l'hora, ni del lloc de la cacera, sinó que ho han de fer directament amb la Generalitat de Catalunya.

 

Below Content Viewlet

Document Actions