Notícies

Navigation Bar

La Creu Roja a Premià de Dalt, Premià de Mar i Vilassar de Dalt torna a gestionar el "Programa d´Aliments" per als col·lectius més vulnerables

Distribuirà a Catalunya 3.801 tones d´aliments per ajudar més de 86.700 persones en situació de vulnerabilitat en aquest 2009

Above Content Body

Content Core

La Creu Roja a Catalunya ha iniciat part de la gestió al llarg d´aquest 2009 del Programa d´Aliments dels excedents de les comunitats europees. Des de fa més de dues dècades, la Unió Europea (UE) distribueix els excedents alimentaris que es generen en territori europeu amb l´objectiu de cobrir les necessitats alimentàries dels col·lectius més vulnerables. En el cas espanyol, el Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí, a través del Fons de Garantia Agrària (FEGA), ha adjudicat enguany la gestió d´aquest programa a la Creu Roja, juntament amb el Banc d´Aliments i Càritas.
 
El passat 27 d´abril, el magatzem logístic contractat per la Creu Roja a Barcelona, situat a Cornellà de Llobregat, va rebre part de les 3.801 tones d´aliments en el marc d´aquest programa europeu. A partir d´aquest moment, la institució ha iniciat el procés de distribució entre les diverses institucions i entitats de caràcter social de tot Catalunya que s´han acollit al programa per ajudar els col·lectius més vulnerables dels seus respectius territoris. A Catalunya, seran un total de 483 entitats les que percebran aquests aliments per repartir-los entre un total de 86.737 persones.
 
En el cas concret de la demarcació de Barcelona, la Creu Roja gestiona la distribució de 2.728 tones d´aliments a un total de 329 entitats (54,5% del total), que preveuen 63.219 persones beneficiàries (42,3%). Cada persona percebrà una mitjana de 43,15Kg de productes, entre els quals figura un ampli ventall d´aliments, entre cereals, pasta, galetes, farines, arròs, productes làctics i formatge.
 
Les més de 2.700 tones d´aliments gestionades a les comarques de Barcelona es faran arribar a 65 ajuntaments, 2 consells comarcals i una seixantena de parròquies, a més de 13 assemblees locals i comarcals de la Creu Roja, ja que la institució, no només s´encarrega de la gestió del programa d´aliments, sinó que també té algunes de les seves oficines territorials com a beneficiàries directes. 

La distribució d´aliments per a totes aquestes entitats i institucions s´efectua en tres fases diferenciades. El mes vinent es repartiran la meitat dels productes alimentaris, 1.364 tones, mentre que a les dues fases següents se´n distribuirà un 25% en cada cas, 682 tones, i tindran lloc entre setembre i octubre i entre novembre i desembre. Durant tot aquest procés, la Creu Roja a Catalunya també cobreix tots els costos derivats de la manipulació dels productes al magatzem, tant pel que fa a la recepció, apilament i magatzematge, fins al seu lliurament a les entitats beneficiàries.
 

Dues dècades del Programa d´Aliments de la Creu Roja


El Programa d´Aliments es va iniciar l´any 1987 per part de la Comunitat Europea arran de l´onada de fred que va patir Europa aquell any, i la Creu Roja ha participat en la seva gestió durant la major part d´aquestes dues dècades, primer de forma exclusiva i a partir d´aquest any juntament amb el Banc d´Aliments i Càritas.
Durant tot aquest període i fins el 2005, es van distribuir un total de 56.191 tones d´aliments arreu de Catalunya, que van servir per cobrir les necessitats alimentàries de 2.150.694 persones. Al llarg de tot aquest període, es va incrementar en més d´un 50% el nombre d´aliments tones distribuïdes.

Below Content Viewlet

Document Actions