Notícies

Navigation Bar

La Conselleria de Salut es compromet a augmentar la inversió sanitària al Maresme

Diversos alcaldes, entre ells el de Premià de Dalt, demanen al govern català 10M d'euros d'inversió per a l'Hospital de Mataró

Above Content Body

Content Core

Reunió a la Conselleria de Salut (11/11/2016)Divendres 11 de novembre, l’alcalde de Premià de Dalt, Josep Triadó, junt a altres alcaldes i alcaldesses de l'àrea d'influència del Consorci Sanitari del Maresme (CSM), va mantenir una reunió amb el Conseller de Salut, Antoni Comín. Els alcaldes van demanar els 10M d'euros que l'auditoria del consorci va considerar com a urgents per a l'Hospital de Mataró.

El Conseller de Salut va anunciar que preveu que l'any 2018 el Consorci Sanitari del Maresme recuperi l'autonomia de gestió sense la necessitat de traslladar provisionalment l'activitat de l'Hospital Sant Jaume. A més, es va comprometre a iniciar al 2018 les obres d'ampliació de la unitat de cirurgia sense ingrés, del bloc quirúrgic i el nou hospital de dia d'oncologia i a retornar, aquest 2016, una part de la paga extra del 2012 als treballadors.
Els representants dels 13 municipis maresmencs van acordar portar en els seus respectius plens mocions per demanar a la Generalitat que compleixi el pla d'inversions al Consorci Sanitari del Maresme.

L'àrea d'influència del Consorci Sanitari del Maresme (CSM) inclou els municipis d'Arenys de Mar, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d'Estrac, Dosrius, Mataró, Òrrius, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.
Pel que fa a les inversions previstes en el Pla Director de l’Hospital de Mataró, el Conseller va destacar-ne 4M d’euros destinats a l’ampliació del bloc quirúrgic i de la unitat de cirurgia sense ingrés, el nou hospital de dia oncològic i el trasllat de l’àrea de rehabilitació, a partir del 2018.

El conseller va exposar que la salut mental serà una de les àrees prioritàries del Departament durant els propers anys, amb l'impuls d'un nou model comunitari que s'acompanyarà d'importants millores en el pressupost.

CatSalut posarà a disposició del Consorci 10,7 milions d'euros fins l’any 2019 per dur a terme actuacions de reposició d’equipaments que s’han identificat com a prioritàries.

Below Content Viewlet

Document Actions