Notícies

Navigation Bar

La celebració de la Diada a Premià de Dalt, més concorreguda que mai

Més de dues-centes persones es van acostar al Monument Commemoratiu a l'11 de Setembre de 1714, obra de la desapareguda artista local Esther Albardaner, per a participar de la celebració institucional de la Diada Nacional de Catalunya

Above Content Body

Content Core

Diada 2012Amb la presència de tots els regidors, a excepció dels dos representants del PP, l’acte va arrencar amb la hissada de la senyera estelada a càrrec de l’alcalde, tal i com va aprovar el Ple de la Corporació el passat 9 de juliol. Tot seguit, Joan Baliarda va donar lectura al manifest d’Òmnium Cultural, entitat enguany guardonada, juntament amb Càritas Catalunya, amb la Medalla d’Honor del Parlament de Catalunya.

Posteriorment, l’escriptor i veí de Premià de Dalt, Marcel Riera, va ser la persona encarregada de fer el parlament, tal i com havia proposat el Consell Municipal de Cultura. Riera va fer referència al retorn a la plenitud nacional de Catalunya, a l’onada d’alçament nacional que s’està vivint i al pas més que el país està fent “en un camí que no té marxa enrere”. El poeta va tenir unes paraules de record per a un veí recentment mort, l’Enric Gassol, a qui va descriure com “una persona especial, una bellíssima persona, a qui tothom troba a faltar”.

En acabar el parlament, molt aplaudit pel públic, l'alcalde, Joan Baliarda, va obsequiar-lo amb un dels regals institucionals del Consistori, concretament, una rèplica a petita escala del Monument Commemoratiu de l'11 de Setembre de 1714, obra de l'Esther Albardaner (1947-2003). Seguidament, les entitats i associacions locals, així com l'Ajuntament, van fer l'ofrena floral al monument. L'acte institucional de la Diada es va cloure amb la interpretació d'El Cant dels Segadors, amb l'acompanyament de la Coral Primiliana de Veus Femenines i uns quants membres del grup local Ataxia.

Biografia d'en Marcel Riera i Bou
Nascut a Badalona l’any 1956, l’amic Marcel fa vint-i-dos anys que és veí de Premià de Dalt. És llicenciat en filologia, poeta i traductor. Ha estat vinculat a la política des del 1983 com a regidor de l’Ajuntament de Badalona i primer tinent d’Alcalde, i com a diputat al Parlament de Catalunya a la cinquena i sisena legislatura (1995-2003). Codirigeix la col·lecció “El cercle de Viena” de clàssics moderns.
Ha publicat “BDN, la ciutat possible” (1999), “Lluny” (2006), “L’edat del coure” (2008) i recentment, “Llum d’Irlanda” amb el que guanyava el prestigiós Premi de Poesia Carles Riba. Un premi que, curiositats, ja va guanyat un altre poeta del nostre poble, en Valerià Pujol, l’any 1983.
Molt vinculat a l’activitat cultural de Premià de Dalt, en Marcel forma part del col•lectiu “P de Poesia”, qui, cada any, organitza una vetllada literària i musical a la parròquia de Sant Pere.

Diada 2012Diada 2012Diada 2012Diada 2012

Us podeu descarregar en el següent arxiu, el parlament d'en Marcel Riera.

Parlament

Parlament

Fitxer: parlament_marcelriera_11092012.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 3
Mida: 116,74 kB

Podeu veure el reportatge fotogràfic en el següent àlbum

Below Content Viewlet

Document Actions