Notícies

Navigation Bar

La bandera estelada onejarà a la plaça de la Fàbrica i al monument commemoratiu de l'Onze de Setembre durant la Diada Nacional de Catalunya

El Ple celebrat dilluns 9 de juliol ho aprova amb els vots a favor de CiU, ERC i SI, PSC s'absté i el PP, en contra

Above Content Body

Content Core

Bandera esteladaSegons va exposar el regidor republicà, Sebastià Pujol, "la bandera estelada és el símbol de la lluita per uns Països Catalans lliures. Per aquests motiu desenes d'ajuntaments d'arreu del país la fan onejar durant l'11 de Setembre". Josep Triadó, portaveu del grup municipal de CiU, va detallar que "el nostre partit, CDC, no s'ha declarat pròpiament independentista però sí que en el nostre passat Congrés, a Reus, va quedar reflectit en la ponència ideològica que som una nació i el nostre full de ruta passa primer pel pacte fiscal però després seguirà cap a la consecució de l'estat propi".

Inicialment, la moció que va presentar ERC -amb el suport de l'assemblea local de Premià de Dalt per la Independència, de l'Assemblea Nacional Catalana i de Premià de Dalt Decideix- proposava que la senyera estelada onegés durant la Diada Nacional de Catalunya al balcó de l'antic ajuntament (plaça de la Vila) així com al del nou, a la plaça de la Fàbrica. El portaveu de Convergència i Unió, Josep Triadó, va proposar però al regidor republicà Sebastià Pujol que en lloc d'onejar-la a aquests dos punts, es col·loqués al pal de la plaça de la Fàbrica on hi ha fixa la senyera, i també que s'hisés al passeig de Can Balet, al costat del Monument a l'Onze de Setembre de 1714 -obra d'Esther Albardaner-. que és l'espai de Premià de Dalt on se celebra, de forma institucional, la Diada. Amb aquesta modificació dels espais, CiU, ERC i SI  van votar a favor de la moció mitjançant la qual s'aprova que l'estelada onejarà en aquests llocs destacats de Premià de Dalt durant la Diada Nacional. El PSC es va abstenir mentre que els dos regidors del PP van votar-hi en contra.

Aquest acord es traslladarà a la resta d'ajuntaments de la comarca del Maresme per a proposar-los que prenguin la mateixa iniciativa.

Below Content Viewlet

Document Actions