Notícies

Navigation Bar

L’alcalde ordena el desallotjament de dos habitatges ocupats davant el perill que aquests suposaven

A l’acció hi han intervingut membres de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra i s'ha executat sense cap resistència.

Above Content Body

Content Core

L’Ajuntament de Premià de Dalt ha procedit a desallotjar dos immobles ocupats, un al carrer Fluvià i l’altre al carrer Jaume I. L’alcalde, Josep Triadó, ha signat els decrets per procedir amb l'operació després que els tècnics del consistori confirmessin la inhabitabilitat dels habitatges i el perill que representava l'estat de les vivendes per les pròpies persones que les ocupaven.

A l’acció hi han intervingut membres de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra. L’operació de desallotjament s’ha dut a terme després de determinar l’estat dels dos immobles ocupats  (sistema elèctric, perill d’incendi, insalubritat, problemes d’aigua potable, etc.) amb tots els problemes que feien impossible l’estància de ningú dins dels dos habitatges. L’alcalde ha signat ambdós decrets, a través dels que la policia ha pogut informar, prèviament, a cada ocupant de l’obligació d’abandonar els immobles en qüestió en 24 hores.


El desallotjament d’ambdós edificis ocupats s’ha executat a primera hora del matí, sense cap resistència. Després, s’ha informat a les persones ocupes que poden adreçar-se als Serveis Socials del municipi on estan empadronades.

Ambdós immobles quedaran precintats i amb senyalització específica perquè no puguin ser ocupats de nou ja que es tracta d’edificis amb risc per a les persones que hi entrin. L’alcalde, Josep Triadó, es mostra satisfet de l’actuació alhora que "agraeixo la tasca de la Policia Local, Mossos d’Esquadra, Serveis Tècnics i Salut Pública per haver completat dos desallotjaments llargament reivindicats per l'Ajuntament de Premià de Dalt pels problemes que suposaven". A banda, el regidor d'Economia i Hisenda, Alejandro Costa Urigoitia, recorda que "a Premià de Dalt apujarem un 50% l'IBI a les persones propietàries d'habitatges buits on no hi viu ningú per tal de combatre encara més l'ocupació d'immobles".


 

Estat dels habitatges

 

 

 

    

 

Below Content Viewlet

Document Actions