Notícies

Navigation Bar

L’Ajuntament rescata la Conselleria d’Educació

El Consistori avançarà els més de 2 milions d’euros que costa el nou edifici de l’Institut-Escola Santa Anna, que es construirà en un terreny de propietat municipal situat darrere de l'actual centre.

Above Content Body

Content Core

En data 5 d’abril de 2022, l’Ajuntament de Premià de Dalt ha enviat el conveni de col·laboració al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, concretament als Serveis Territorials del Maresme i Vallès Oriental, després que aquest li trametés l’esperat model de document el passat 8 de març de 2022, reclamat pel Consistori des de l’any 2020.

En aquest document, s’estableixen les condicions de col·laboració entre ambdues administracions per a l’execució de les obres d’ampliació de l’escola a 1 línia de secundària (ESO) amb 120 alumnes i 2 línies d’infantil i primària amb 450 alumnes, conformant l’Institut-Escola Santa Anna. L’alcalde, Josep Triadó, confirma que “començarem el procés de les obres de construcció del nou edifici tan bon punt Ensenyament ens signi el conveni i ens garanteixi el seu finançament”, i afegeix, “si firmem ràpid, en dos anys no hi hauria cap mòdul prefabricat al poble”. 

L’Ajuntament avançarà els diners per a fer el nou edifici

L’import màxim previst de les obres és de 2.369.180,00 €, IVA inclòs, dels quals, la Generalitat de Catalunya, a través del Departament d’Educació, aportarà la quantitat màxima del 70% de l’import de l’obra (1.658.426,00 €, IVA inclòs), i l’Ajuntament el 30% restant. Ara bé, serà l’Ajuntament de Premià de Dalt qui avançarà els més de 2 milions d’euros per tal d’enllestir l’obra el més aviat possible, en uns terrenys del costat del centre educatiu que són de propietat municipal. Posteriorment, la Generalitat li tornarà el 70% del cost total, seguint el mateix model de finançament que el Pla de Barris.

La propietat de l’edifici resultant de les obres realitzades serà de l’Ajuntament, que cedirà el seu ús a la Generalitat de Catalunya per a l’activitat escolar. Ara bé, l’Ajuntament de Premià de Dalt podrà utilitzar l’Institut-Escola de forma gratuïta fora de l’horari lectiu. En el cas que, a futur, l’institut-escola quedés amb 1 línia a primària i a secundària, el Consistori podria utilitzar l’edifici de nova construcció per a serveis municipals dels àmbits assistencial, educatiu o cultural. Com explica l’alcalde, Josep Triadó, “amb la construcció del nou edifici, que tindrà 815m2, es completarà el mapa educatiu de Premià de Dalt a tots nivells. És a dir, des d’escola bressol a secundària, garantint tots els espais necessaris per assolir l’excel·lència educativa en tots els centres públics, també l’INS Valerià Pujol i l’Escola Marià Manent, que és el nostre objectiu”.

Inversions a l’Escola Santa Anna

Tot i que la competència és en la seva totalitat de la Generalitat de Catalunya (educació infantil, primària i secundària), l’Ajuntament de Premià de Dalt s’ha fet càrrec de diverses millores a l’Escola Santa Anna durant anys: 

  • Any 2021: Construcció de l’espai educatiu polivalent a l’antiga casa del conserge (d’ús provisional fins a tenir el nou edifici): 100.000,00 €
  • Any 2019: Construcció del gimnàs/sala polivalent: 1 M €
  • Any 2003: Construcció de l’aulari de P3: 300.000,00 €.

Below Content Viewlet

Document Actions