Notícies

Navigation Bar

L’Ajuntament presenta la primera escombradora 100% elèctrica al Maresme

Amb aquesta compra, reforça el seu compromís amb el medi ambient i la sostenibilitat

Above Content Body

Content Core

Premià de Dalt disposa des d'avui de la primera escombradora 100% elèctrica de propietat municipal de tota la província de Barcelona. Es tracta d’una escombradora que ha adquirit la Societat Municipal La Pinassa, encarregada de la neteja viària al municipi, que elimina les emissions de CO2 i redueix els nivells de soroll i, a banda, suposa un estalvi energètic i de manteniment força importants.

La nova màquina s’afegeix als dos cotxes híbrids i una moto elèctrica de la Policia Local, 1 vehicle amb una fila de seients i zona de càrrega descoberta tipus pick-up, 1 bicicleta elèctrica cedida per la Diputació de Barcelona; i 2 pick-up que combinen combustible amb GLP (gas liquat de petroli o autogas).

Josep Triadó, alcalde de Premià de Dalt, explica que “amb aquesta adquisició Premià de Dalt torna a ser un municipi pioner, en aquesta ocasió quant a neteja viària, ja que som el primer de la comarca que opta per una escombradora sense emissions de CO2, neta i respectuosa amb el medi, i que, a més, redueix els sorolls, el que suposa un gran benefici per als veïns i veïnes”. I afegeix, “a més, representarà un estalvi econòmic per l’Ajuntament ja que suposarà menys despesa energètica i també de manteniment”.

L’escombradora comprada és de zero emissions de CO2, zero gasos nocius i zero pols. Amb el motor elèctric s’assoleix una dràstica reducció de la contaminació acústica, una qualitat que permetrà al personal encarregat de la neteja viària escombrar sense pertorbar la tranquil·litat pública.

Autonomia de l’escombradora elèctrica

La màquina Dulevo D. zero² disposa d’una autonomia excel·lent de 10 h de feina, per tant es pot fer un torn complet sense necessitat de recàrrega. El material recollit es pot descarregar directament a un contenidor i seguir treballant. A més de mantenir les mateixes prestacions de les escombradores vials tradicionals, gràcies a la seva alimentació 100% elèctrica a càrrec de bateries de liti, la màquina escombradora té uns costos de manteniment i d’alimentació molt reduïts. De fet, la vida útil de l’escombradora 100% elèctrica és al voltant dels 3.000 cicles (cada cop que l’endolles es 1 cicle). És a dir, 10 anys de vida útil de les bateries.

 

 

 

 

Below Content Viewlet

Document Actions