Notícies

Navigation Bar

Junts guanya les Eleccions del 14F a Premià de Dalt

La candidatura que encapçalava Laura Borràs ha guanyat a Premià de Dalt obtenint el 24,2% dels vots. La participació ha estat del 59,88%.

Above Content Body

Content Core

A Premià de Dalt, JUNTS ha guanyat les eleccions al Parlament. El partit del President Puigdemont i Laura Borràs ha obtingut el 24,28% dels vots. JUNTS s'ha imposat a ERC, que ha quedat segona amb 3,8 punts menys. Els republicans han aconseguit el 20,4% dels vots. El PSC és tercera força al municipi, amb el 19,7% dels vots. I aquesta vegada, el partit més votat el 2017 a la població, Cs, ha baixat fins a la cinquena posició, amb el 6,9% del suport.

Amb el 54,01% dels suports, aquest cop els partits a favor de la independència -JUNTS, ERC i CUP-G- tornen a ser majoritaris a Premià de Dalt, tal com va passar l'any 2015. Fa quatre anys, en canvi, es van quedar al 49,83%. Pel que fa a la participació, un 59,88% dels premianencs i premianenques amb dret a vot han anat a les urnes en plena tercera onada de la COVID-19. Això són 26,1 punts menys respecte al 21D, que va ser històrica (85,9%). El que sí que puja és el vot en blanc. Un 0,8% dels veïns i veïnes han deixat el sobre buit.

A diferència de Premià de Dalt, al conjunt de Catalunya, s'ha imposat el PSC que tindrà 33 diputats al Parlament, els mateixos que ERC. Els socialistes també són els vencedors a la província de Barcelona però no a la comarca del Maresme, on en canvi, la força més votada ha estat Junts per Catalunya.

 


PREMIÀ DE DALT

 
 
 
 
 

CATALUNYA

 

Below Content Viewlet

Document Actions