Notícies

Navigation Bar

Jordi Pujol inaugura l'escultura que li dedica Premià de Dalt

L'estàtua, obra de l'artista local Xavier Martos, és al parc de Can Verboom

Above Content Body

Content Core

pujol1 L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol inaugurava diumenge 20 de març -acompanyat de la seva dona, part de la família i alguns amics- la que és la primera estàtua amb la seva imatge. Tot i ser molt reticent a aquest tipus d'accions, com ell mateix reconeixia en la seva intervenció, ha fet aquesta excepció pel fort vincle emocional que l'uneix amb Premià de Dalt, a qui se sent estretament lligat malgrat no haver-hi nascut.

En el seu discurs, Pujol va reivindicar la perseverança de la gent que l'ha influït al llar de la seva vida, com és el cas del seu avi matern, de qui va recordar “com un any va perdre una collita de patates primerenques per culpa d'una glaçada imprevista”. Jordi Pujol va manifestar, “a Catalunya ha glaçat”, fent una al·legoria a l'actual situació per la crisi econòmica i per les complicades relacions polítiques amb l'Estat espanyol, i va afegir “nosaltres, però, hem d'aprendre la lliçó del meu avi i tornar a plantar perquè aquella collita es va salvar. Aquest és l´esperit que jo vaig mamar”. Jordi Pujol va acabar la seva intervenció recordant que “no serem moguts i ens mantindrem amb convicció, sense parar la mà, ferms i sòlids a terra, com l´estàtua d´en Xavier Martos que acabem d´inaugurar”.

pujol3pujol6pujol5

L'alcalde, Joan Baliarda, va destacar en el seu torn de paraula “el recolzament dels veïns a la iniciativa, l´estreta vinculació del President amb el nostre poble –fent menció a la ruta sobre la seva infantesa encetada fa pocs dies- i al fet que Premià de Dalt ha estat el primer municipi en fer l´expresident fill adoptiu (1997), el primer poble en dedicar-li una plaça (2006) i ara el pioner en homenatjar-lo amb una escultura”.  L´alcalde de Premià de Dalt també va fer referència a la trajectòria política d´en Jordi Pujol tot recordant que “durant 23 anys va portar el timó del nostre país, guanyant les eleccions 6 cops, un fet que difícilment es tornarà a repetir mai”. Per a Baliarda, “Jordi Pujol ha estat una de les figures politiques més importants de la història de Catalunya i de tot l´Estat espanyol i el temps així ho ha demostrat”.

L'artista local Xavier Martos, ha estat l'autor de l'escultura, que no està feta a mida natural, sinó que és una mica més gran. Segons Martos, el motiu és que “en estar la figura en un lloc elevat a la vista de l'espectador, si no es corregeixen les proporcions, dóna una efecte exageradament cepat”. L'escultor ha volgut plasmar en la figura “una persona sòlida que encara continua caminant endavant en positiu i amb aquest recolliment interior que només el sap ell per afrontar les coses”, explicava, alhora que recordava l´admiració que sempre ha sentit per Jordi Pujol.

pujol 2 La plaça i l'estàtua Jordi Pujol i Soley estan situades a Can Verboom, en un parc urbà públic sota el qual hi ha el dipòsit d'aigua de Premià de Dalt i Premià de Mar. El parc consta d'una font d'aigua potable, una font decorativa en forma de cascada, una graderia, diversos jardins a nivells diferenciats i una plaça pavimentada.

Plaça Jordi Pujol

Below Content Viewlet

Document Actions