Notícies

Navigation Bar

Ja han començat els tractaments contra el mosquit tigre

L’actuació s'inicia avui 31 de maig de 2023, després de les darreres pluges a Premià de Dalt i amb l’inici de la calor

Above Content Body

Content Core

Els tractaments que s’apliquen són amb larvicides a la via pública del municipi. Amb ells, disminueix l’eclosió dels ous de mosquit que van deixar les femelles del mosquit esperant l’arribada de les condicions climatològiques més favorables per la supervivència de l’espècie. Gràcies a un conveni amb el Consell Comarcal del Maresme, es fan aquests tractaments amb larvicida als embornals de la via pública per disminuir-hi la seva presència.

Cal recordar que el mosquit tigre es pot desenvolupar en qualsevol recipient que contingui aigua durant uns set dies ja que no els agrada posar els ous en aigües en moviment ni en masses d’aigua grans. El mosquit pon ous i es desenvolupa en espais petits amb aigua estancada (cendres, joguines de plàstic, abeuradors...). El clima i les hores de llum solar són més factors que condicionen el cicle vital del mosquit. Se'n poden trobar actius des de començament de maig fins a final d'octubre, però segons les temperatures aquest període pot variar.

La prevenció és el millor mètode per al control d’aquest mosquit ja que aquest mosquit no explota hàbitats naturals, sinó recipients domèstics. Així, per el seu control el més important i efectiu és evitar la posta d’ous i el creixement de les seves larves aquàtiques, i eliminar tots els punts d’aigua on pot créixer.

Us compartim el vídeo d'una campanya que ha engegat la Diputació de Barcelona per conscienciar la població de la importància que té en aquests casos evitar l'excés d'aigua, si es vol tenir lluny el mosquit tigre.

Aplicacions de larvicides

 

 

Below Content Viewlet

Document Actions