Notícies

Navigation Bar

IMPORTANT: Avís de superació del llindar informatiu d'ozó troposfèric a la zona de mesurament del Maresme

Above Content Body

Content Core

Mapa ozóEs recomana a gent gran, infants i gent amb malalties respiratòries que evitin fer esforços físics a l'aire lliure durant temps prolongat fins a les 20 hores

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha emès aquesta tarda un avís per superació del llindar informatiu d'ozó troposfèric a la zona de mesurament del Maresme.

L'avís s'ha emès en base al comunicat de la Direcció General de Qualitat Ambiental a través del Servei de Vigilància i Control de l’Aire, de què s'ha superat el llindar informatiu d’ozó troposfèric per sobre dels 180 micrograms per metre cúbic al punt de mesurament del Maresme. Concretament, s’ha arribat a un valor de 184 mg/m3, entre les 16 i les 17 hores, a Mataró.

En les àrees on se supera el llindar d’informació, és possible que part de la població sensible (malalts de cor i de pulmó, persones amb altres malalties, infants i gent gran) presenti símptomes de malestar, afectacions respiratòries i/o irritacions oculars i de gola. Amb tot, no es tracta d’una situació de risc elevat, sobretot per la ciutadania en general.

En cas de superació del llindar d’informació, es recomana com a prevenció que les persones més sensibles a la contaminació atmosfèrica (persones amb problemes respiratoris, gent gran i nens petits) evitin realitzar esforços físics a l'aire lliure, principalment si produeixen fatiga, són de llarga durada i es realitzen entre les 12h i la 18h. En cas de superació del llindar d'alerta aquesta recomanació s'estén a tota la població.

Trobareu més informació sobre l’ozó troposfèric al WEB  i seguir-la via twitter amb l'etiqueta #ozó.
També podeu trobar més informació a la web de Protecció Civil de la Generalitat, a l’apartat Afectacions a l'atmosfera: L'ozó i la contaminació

Below Content Viewlet

Document Actions