I tu, separes o contamines?
Above Content Body
Content Core
L’Ajuntament de Premià de Dalt, amb la col·laboració de les empreses Ecoembes i Ecovidrio, ha posat en marxauna campanya informativa i de sensibilització per millorar la qualitat de la recollida de residus selectiva i, més concretament, la d'envasos, vidre i paper. L'objectiu principal és fomentar la consciència ciutadana sobre la importància de la recollida selectiva, contribuint així a millorar els índexs de reciclatge.
Premià de Dalt arribava al 51,64% de recollida selectival’any 2020, però lluny encara del 60% que la Unió Europea ha marcat com a objectiu pel 2030. Aquesta campanya s'emmarca dins les accions per millorar la qualitat i quantitat de la separació en origen, així com també la gestió dels residus. Pel que fa a les deixalles generades, cada habitant va produir l'any 2020 1,68 quilos de residus per dia, una xifra que s'hauria de reduir fins arribar els 0,89 kg marcats per la UE.
I tu, separes o contamines?
La campanya combina la cartelleria amb una píndola audiovisual amb l’objectiu d’arribar al públic jove i adolescent. La peça està protagonitzada per un jove del poble estudiant d’Art dramàtic, l’Abel Díez Xarrié, i una adolescent que estudia a l’Escola Marià Manent, l’Anna Tintoré Rovira, per tal de conscienciar la gent de la seva edat de la importància de combatre el canvi climàtic i la contaminació reciclant de forma correcta allò que generem. La cartelleria gràfica explica quines deixalles s'han de separar a casa de manera selectiva per després dipositar-les als contenidors corresponents d'envasos, vidre i paper. A més, l'acció informativa es reforçarà a les xarxes socials municipals d’Instagram (@ajpremiadedalt), Twitter (@ajpremiadedalt) i Facebook (@ajpremiadedalt).
La regidora de Medi Ambient, Marta Bosch, explica que “cal seguir treballant per avançar en la minimització i una millor classificació dels residus en origen per avançar en la lluita contra l'emergència climàtica”, i afegeix, “i davant qualsevol dubte a l’hora de dipositar els residus a una fracció concreta, més val evitar impropis i llençar-lo al contenidor resta”.