Notícies

Navigation Bar

Gran recapte 2020: La nova realitat és una nevera buida

La COVID ha deixat milers de famílies en situació de precarietat alimentaria i aquest any, no es poden recollir aliments directament al supermercat. Aquest any, si pots, ajuda.

Above Content Body

Content Core

Com a conseqüència de la irrupció de la COVID-19, els Bancs dels Aliments han reformulat la campanya eliminant la recollida física d’aliments i transformant la donació d’aliments en donacions monetàries destinades a la seva adquisició. La campanya es digitalitza per minimitzar el risc de contagi i suprimir la classificació dels aliments recaptats que es fa inviable.  

Des de la irrupció del COVID-19 els Bancs dels Aliments han donat resposta a una creixent demanda d’aliments per part de les entitats socials, un increment de persones ateses que supera el 40% respecte al mateix període de l’any passat.

El Gran Recapte es farà durant la setmana del 16 al 21 de novembre en els principals supermercats. Serà el mateix personal qui convidi la ciutadania a fer donacions a l’hora de pagar a caixa, mitjançant un CODI GRAN RECAPTE que s’oferirà al donant. El divendres 20 i el dissabte 21 de novembre, es reforçaran aquests supermercats amb la presència de voluntariat, que explicarà la importància de seguir col·laborant-hi. Un cop finalitzada la campanya s’adquiriran i distribuiran aliments bàsics com llet, oli, llegum o conserves, amb la totalitat de les donacions aconseguides.

L’altre gran canal de donació serà la web dels Bancs dels Aliments, els fons aconseguits es destinaran a la compra i distribució d’aliments. Aquest any s’incorpora també el canal de pagament BIZUM que amb el CODI 33596 pretén agilitzar les donacions des del mòbil i arribar a un públic més ampli.

Tots els fons recaptats es destinaran a l’adquisició d’aliments per a persones en situació de precarietat alimentària, promovent la recuperació d’aliments, evitant-ne el malbaratament.

Al Banc dels Aliments han distribuït al llarg del 2020 més de 15 milions de quilos d’aliments que han arribat a 262 mil persones a través de 636 entitats receptores; també es van distribuir 275 mil àpats cuinats durant el confinament. El valor d’adquisició pel públic dels aliments distribuïts s’estima en uns 35 milions d’euros.

S'estima que l’emergència social derivada de l’emergència sanitària s’allargarà al llarg dels propers mesos i/o anys i afectarà a més persones.

Tot i la digitalització de la campanya, els Bancs dels Aliments no han volgut prescindir de la figura clau que representa el voluntariat, i caldran unes 8.700 persones que faran de portaveus de la nova modalitat de Gran Recapte. Les seves funcions seran informar els clients del canvi d’operativa, obligats per motius de seguretat com a conseqüència de la pandèmia, i de com es podrà donar aquest any a la caixa, durant el moment de pagament de la resta de la compra, a través d’una donació monetària destinada a l’adquisició d’aliments.

Vols ser voluntari/a del Gran Recapte?

Has de registrar-te, de manera molt senzilla, al seu WEB 

Com donar aliments?

  • Obrint aquest ENLLAÇ
  • BIZUM 33596
  • Des del 16 fins al 21 de novembre a la caixa dels supermercats col·laboradors
  • Escaneja el codi QR 

El Gran Recapte és una campanya essencial per als Bancs dels Aliments ja que permet proveir els magatzems de productes bàsics per un període de 3 mesos, els organitzadors apel·len de nou a la solidaritat de la ciutadania perquè aquest any la campanya és més necessària que mai. Ajuda, si pots.

 

 

 

 


 

Below Content Viewlet

Document Actions