Notícies

Navigation Bar

Fas 6 anys. Tria un llibre!

72.000 nens i nenes gaudiran enguany de la 8a edició d'aquesta campanya.

Above Content Body

Content Core

Els infants rebran a casa una targeta que podran bescanviar pel llibre infantil que més els agradi en qualsevol de les 487 llibreries adherides de tot el territori català. La campanya "Fas 6 anys. Tria un llibre" té com a objectiu principal estimular els hàbits de lectura dels petits lectors i forma part del Pla Nacional del Llibre i la Lectura. 

Del 16 d'octubre al 30 de novembre de 2023.

La campanya, que enguany arriba a la seva vuitena edició, té lloc entre el 16 d’octubre i el 30 de novembre. La iniciativa vol estimular la creació d’hàbits de lectura entre els infants de 6 anys - i durant totes les etapes de la vida, tal i com recull el Pla Nacional del Llibre i la Lectura aprovat pel Govern el passat mes de juliol - i té com a principal objectiu que els nens i les nenes descobreixin les llibreries amb un acompanyant adult i que aprenguin a donar valor als llibres. ‘Fas 6 anys. Tria un llibre’ és una campanya del Gremi de Llibreters de Catalunya que compta amb el suport del Departament de Cultura a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC).

Els 72.233 infants que aquest any 2023 facin, o hagin fet, 6 anys rebran a casa una targeta que els convidarà a anar a la llibreria més propera. Allà podran bescanviar-la pel llibre infantil que més els agradi, sempre amb l’assessorament del llibreter i d’acord amb els seus gusts personals. En cas que l’import del llibre triat sigui superior al valor de la targeta (13 euros), la persona que acompanyi l’infant haurà d’abonar la diferència de preu.

En total, s’han adherit a la campanya 487 llibreries de tot el territori català, incloent establiments independents i llibreries de grans cadenes que tenen diversos punts de venda a diferents ciutats de Catalunya. La xifra acostuma a créixer - per l’adhesió de més llibreries -a mesura que avança la campanya.

Llibres adaptats

En aquesta nova edició de Fas 6 anys. Tria un llibre, a més, s’ha renovat l’acord amb l’ONCE per tal d’adaptar la targeta al sistema Braille de lectura i escriptura tàctil, de manera que els infants amb discapacitat visual també puguin adquirir el seu llibre.

Below Content Viewlet

Document Actions