Notícies

Navigation Bar

Eulàlia Puig, nova jutgessa de pau de Premià de Dalt

Els jutges de pau no han de ser obligatòriament professionals del dret ni pertànyer a la carrera judicial.

Above Content Body

Content Core

El passat 27 d’octubre, el Ple extraordinari de Premià de Dalt va nomenar per unanimitat de tots els grups municipals, Eulàlia Puig com a nova jutgessa de pau titular del municipi. I com a suplent, l’Albert Rodon.

El procés de nomenament arrencava el 2 de juliol, data en què el consistori va anunciar la vacant i va concedir un termini de 20 dies hàbils per tal que totes aquelles persones que reunissin els requisits legals i volguessin ocupar la plaça presentessin la corresponent sol·licitud. Un cop resolta la convocatòria, Eulàlia Puig ha estat presentada com a nova jutgessa de pau de Premià de Dalt.

El Jutjat de Pau és el primer esglaó de l'aparell judicial en els municipis sense Jutjat de Primera Instància i Instrucció, com és el cas de Premià de Dalt. El jutge o jutgessa és una persona elegida per la Corporació Municipal en funció de la seva trajectòria, sense necessitat de pertànyer a la carrera judicial. El gruix de la seva tasca té a veure amb el Registre Civil (naixements, matrimonis i defuncions). Té altres funcions com judicis verbals o actes de conciliació.

El jutjat de Pau de Premià de Dalt és a l’antic Ajuntament, a la plaça de la Vila.

Below Content Viewlet

Document Actions