Notícies

Navigation Bar

Escoles i instituts hauran de tenir regulat l'ús del mòbil el curs que ve

La normativa la desenvoluparà cada centre d'acord amb els criteris sorgits del debat impulsat pel Consell Escolar

Above Content Body

Content Core

Les escoles i els instituts hauran de tenir regulat l'ús del mòbil el curs que ve, d'acord amb els criteris que sorgeixin del debat que impulsaran al llarg d'aquest mes de novembre els consells escolars d'arreu de Catalunya amb docents, famílies, direccions de centres i alumnes. 

Arran d'aquest procés participatiu que es farà als 12 serveis territorials, el Consell Escolar elaborarà un document amb recomanacions sobre la regulació dels mòbils als centres educatius abans d'acabar l'any. 

En les primeres setmanes del 2024, Educació instarà els centres educatius a iniciar un procés per indicar a les normes de funcionament del centre com regularan el telèfon mòbil. 

Durant els mesos següents, els centres educatius podran impulsar aquest debat amb les famílies i regular l'ús del mòbil d'acord amb el marc establert pel Departament d'Educació, que respectarà els criteris marcats pel Consell Escolar. Els centres hauran de tenir enllestida aquesta regulació el curs vinent.

Un 53% dels centres tenen regulat l'ús dels mòbils

Actualment, el 53% dels centres educatius tenen regulat l'ús dels mòbils. De fet, segons una enquesta del Departament d’Educació, un 23% dels centres prohibeixen utilitzar-los i un 14%, fins i tot, portar-los. En paral·lel als debats territorials, també hi haurà una sessió de treball amb les principals associacions de famílies del país, en què participaran representants de l'àmbit de la pediatria. Igualment, el tema també es tractarà a la Junta de directors i directores. 

Below Content Viewlet

Document Actions