Notícies

Navigation Bar

Es reajusten els serveis de neteja viària arran del Coronavirus

El Govern prioritza la neteja i desinfecció dels carrers i espais més transitats i demana la col·laboració de la població

Above Content Body

Content Core

L’Ajuntament de Premià de Dalt ha reorganitzat amb l’empresa municipal La Pinassa la programació del servei de neteja viària amb un doble objectiu. D’una banda el de garantir la prestació dels serveis essencials, entre ells, la recollida selectiva dels residus a tot el municipi, i de l’altra per a mantenir les condicions de salubritat a la via pública durant l’estat d’alarma per coronavirus (Covid-19).

La situació d’emergència i la declaració de l’estat d’alarma decretada pel Govern espanyol limita la circulació de persones per totes les vies d'ús públic amb l’objectiu d'aconseguir el màxim confinament domiciliari de la població i, així, evitar la propagació del virus. En aquest sentit, tenint en compte el menor ús dels espais públics que en fa la ciutadania, s'han ajustat els treballs del personal de la neteja viària pel que fa als serveis d'escombrada, prioritzant de forma especial i extraordinària la neteja i desinfecció amb productes homologats dels carrers, places i espais més freqüentats com a mesura preventiva.

Des del Consistori es demana paciència als veïns i veïnes de Premià de Dalt perquè en aquesta situació d’alerta sanitària s'avantposen aquestes tasques per davant de la neteja habitual dels carrers, entenent que la situació d’estat d’alarma és el que requereix. La regidora de Medi Ambient, Marta Bosch, explica que “des del Govern agraïm molt la tasca que aquests treballadors municipals estan realitzant perquè tot nosaltres en sentim més segurs les poques vegades que sortim al carrer en la situació actual de confinament que estem vivint la qual és del tot imprescindible per a trencar cadenes de contagi”.

 

Recollida de residus

La recollida selectiva de residus és un servei bàsic que està garantit aquests dies. L’Ajuntament recorda a la població que les deixalles s’han de llençar dins del contenidor corresponent ─orgànica (marró), envasos (groc), paper i cartró (blau), vidre (verd) i resta (gris)─ i recomana obrir-los utilitzant el pedal sempre que sigui possible. Com que es tracta de superfícies de contacte, és important prendre les mesures preventives necessàries i, després de fer les aportacions al contenidor que pertoca, cal rentar-se molt bé les mans.

Amb l’objectiu de contribuir a no saturar el servei, es recomana als veïns i veïnes que intentin reduir al màxim possible les deixalles, així com el volum dels diferents residus que generen, per exemple, aixafant els envasos de plàstic i plegant els cartrons. També es fa més palesa que mai la necessitat de no malbaratar aliments, comprant amb seny i cuinant-los abans que es facin malbé.

Cal recordar també que fins a nou avís, la deixalleria mancomunada La Suïssa està tancada i tampoc funcionen els dos punts de la deixalleria mòbil, així com el servei de recollida de mobles i trastos vells. En aquest sentit, des del departament municipal de Medi Ambient es prega a la població que emmagatzemi a casa els residus que habitualment porta a la deixalleria fins que es torni a restablir el servei.

 

Below Content Viewlet

Document Actions