Notícies

Navigation Bar

En marxa un servei d’acompanyament per a la segona oportunitat

Les persones particulars i les autònomes ofegades pels deutes poden rebre assessorament gratuït per evitar el concurs de creditors.

Above Content Body

Content Core

En marxa un servei d’acompanyament per a la segona oportunitat
©Gencat

La Generalitat de Catallunya posa en marxa un servei d’acompanyament a deutors en situació d’insolvència actual o imminent. L’objectiu és reduir els concursos de creditors i resoldre els casos d’insolvència abans que arribin als jutjats, a través dels mecanismes de segona oportunitat previstos per la Llei.

  • El servei és gratuït i ajuda les persones i autònoms ofegats pels deutes a preparar la documentació per iniciar una mediació amb els creditors.
  • Els tècnics de la Generalitat fan l’acompanyament inicial, identifiquen els casos amb possibilitats reals d’acord i posen els interessats en contacte amb el notariat, les cambres de comerç i els registradors, per tal d’iniciar el procés de mediació.

Entre els avantatges d’iniciar el procés per un acord extrajudicial a través de la mediació, hi destaca la paralització de l’execució del deute amb la subhasta de l’habitatge habitual.

Si les parts no arriben a cap acord extrajudicial de pagaments, o si l’acorden però l’incompleixen, s’inicia el procés judicial del concurs de creditors. 

Catalunya concentra prop del 30 % del total de concursos de creditors de tot l’Estat.

Les cambres de comerç, els notaris i els registradors facilitaran la mediació perquè les parts acordin solucions.

Crida a la implicació dels principals creditors

El Govern de Catalunya fa una crida a les entitats financeres i de crèdit i als subministradors de serveis bàsics perquè s’impliquin en els mecanismes de segona oportunitat i facilitin els acords amb els deutors. La resolució dels impagaments a través de la mediació contribueix, d’una banda, a un canvi cultural sobre la resolució dels conflictes i, de l’altra, a la descongestió dels jutjats, que faran front a un previsible allau de casos d’insolvència per l’emergència sanitària. Els mecanismes de segona oportunitat permeten acords més ràpids i satisfactoris per a les dues parts i afavoreixen la continuïtat de l’activitat econòmica. La mediació per insolvència i el concurs de creditors són mecanismes coneguts per les empreses, però desconeguts pels particulars, que també s’hi poden acollir.

És un nou servei que facilita la mediació entre les parts: ➖ concursos ➕ ocupació ➖ economia submergida.


 

Documentació d'interès:

Tràmit per sol·licitar l'acompanyament

Més informació del Servei d'acompanyament

Below Content Viewlet

Document Actions