Notícies

Navigation Bar

En marxa màquines pioneres de reciclatge que donen recompenses per separar petits envasos

El Conseller Josep Rull posa en marxa el nou sistema de recollida de petits envasos a Premià de Dalt

Above Content Body

Content Core

Josep Rull, Conseller de Territori, i l'alcalde, Josep TriadóEl Conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha reconegut la tasca de l’Ajuntament de Premià de Dalt en matèria de recollida selectiva, amb un percentatge 10 punts superior a la mitjana de Catalunya i 7 punts respecte la del Maresme, i també la seva aposta per un sistema pioner que permet donar una nova vida a envasos que fins ara es dipositaven a les papereres, per tant, no es recuperaven sinó que esdevenien rebuig. Rull ha destacat "el clima que ha sabut crear l'Ajuntament de Premià de Dalt perquè la gent faci recollida selectiva" i en el fet que "l'alcalde, Josep Triadó, amb qui coincideixo a l'ACA és un home compromès amb el Medi Ambient i ell i el seu Govern obren des d'avui un nou espai que la resta del nostre país ha de tenir en compte". L'alcalde ha destacat que "aquesta iniciativa és a cost zero" i ha agraït a l'empresa subministradora la seva col·laboració amb el Consistori.

En dipositar els envasos a l’estació de reciclatge, aquesta lliura una recompensa que serà bescanviada per l’entitat premiadora. Per tant, es crea una experiència positiva per a la persona que fa el gest de reciclar. Amb l’objectiu de recollir el màxim nombre possible de llaunes i ampolles petites de plàstic, les 7 màquines que s’instal·laran a Premià de Dalt es col·loquen a espais força freqüentats pròxims a les escoles i als equipaments esportius:

  1. Plaça de la Fàbrica
  2. La Poma Bike Park
  3. Camp de Futbol Municipal
  4. Pavelló Poliesportiu Municipal
  5. Parc Felicià Xarrié
  6. Petanca del barri Santa Anna – Tió 
  7. Plaça la Petanca del barri del Remei

La innovació, el reciclatge i l’aspecte social són els tres principals valors d’aquest sistema de recollida de petits envasos. L’actuació també disposa d’un valor afegit a nivell social i és que l’activitat manual es duu a terme amb fundacions i associacions promotores d’inserció laboral en sectors susceptibles d’exclusió social i/o famílies vulnerables.

Abans de la posada en marxa de la màquina, el Conseller Josep Rull ha visitat l’Ajuntament i ha signat al Llibre d’Honor del Consistori. L’acompanyaven l’alcaldessa de Calella i diputada al Parlament, Montserrat Candini, així com diversos representants de l’Agència de Residus de Catalunya i de la Generalitat.

Conseller Rull, signant el Llibre d'Honor del Consistori  Conseller Rull, signant el Llibre d'Honor del Consistori

Posada en marxa del nou sistema de recollida de petits envasos  Posada en marxa del nou sistema de recollida de petits envasos

Posada en marxa del nou sistema de recollida de petits envasos   Posada en marxa del nou sistema de recollida de petits envasos

   

     

Below Content Viewlet

Document Actions