En marxa el projecte d'hort urbà d´ús social a Premià de Dalt
Above Content Body
Content Core
L’Ajuntament de Premià de Dalt, concretament l'alcalde accidental, Josep Triadó, i la directora de l'oficina de "la Caixa" de Premià de Dalt, Yolanda Nieto, van signar divendres 8 d'agost un conveni de col·laboració, a través de l'Obra Social d'aquesta entitat financera, per executar un programa d’agricultura urbana i social al poble. Es tracta de posar en producció ecològica parcel·les en desús o poc productives per a generar projectes d'agricultura social que donin resposta a les greus necessitats del nostre entorn en una situació de crisi econòmica molt intensa.
Concretament, aquesta acció es desenvolupa al barri Santa Anna – Tió i és una iniciativa de la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Premià de Dalt per a crear, organitzar, gestionar i dinamitzar horts urbans d’ús social. L’hort s’adreça a 12 persones aturades amb risc d’exclusió social. Se’ls facilita una parcel•la per posar en marxa un hort comunitari perquè cobreixin les seves necessitats bàsiques i també que els hi aporti beneficis educatius, socials i terapèutics. Com explica la regidora de Benestar Social, Magda Julià, “pretenem que totes aquestes persones es tornin a sentir útils i responsables d’un projecte comú i que tinguin més recursos per accedir a condicions de vida i de benestar”.
Tarpuna, cooperativa d'iniciativa social sense ànim de lucre, impartirà uns tallers teòrics i pràctics, obligatoris. Es reglamentarà l’ús de l’espai de l’hort i cada persona participant signarà un contracte comprometent-se a respectar les normes. L’organització de l’hort serà assembleària.
La durada del projecte d’hort urbà d’ús social és de 6 mesos
A qui s’adreça la proposta d’hort urbà d’ús social?
A 12 persones de Premià de Dalt en situació d’atur, amb poca formació, dificultats d’inserció laboral i amb problemes econòmics per la manca d’ingressos.
Objectius:
- Promoure l’aprenentatge de la producció agroalimentària ecològica, amb formació i pràctica
- Promoure estils de vida saludables
- Fomentar un procés participatiu i col·laboratiu
- Contribuir en la millora de l’autoestima i l’autoconcepte