Notícies

Navigation Bar

Els pipicans del municipi, oberts de 7 a 23 hores

Amb l'objectiu de garantir el descans del veïnat s’hi poden dur els gossos únicament en aquest horari

Above Content Body

Content Core

El pipicà de Can Verboom és un dels espais de lliure circulació de gossos que hi ha a Premià de Dalt, envoltat de tanques perquè els animals passegin, corrin i ensumin sense haver d’anar lligats. Són també espais de socialització on els gossos fan amics i queden per a jugar, una activitat cada vegada més estesa entre els propietaris dels animals que freqüenten el pipicà a la mateixa hora perquè els gossos socialitzin.

Els pipicans es troben repartits per tot el municipi, delimitats amb tanques on a l’interior hi ha papereres pels excrements dels animals. A partir d’ara, i per  a garantir el descans del veïnat, s’hi poden dur els gossos de 7 h a 23 h.

En els seus orígens, els primers pipicans eren recintes petits amb l'única finalitat que els gossos disposessin d'un lloc per a fer les seves necessitats i no embrutar els carrers. Han anat evolucionant i ara són més grans i proporcionen un espai perquè els gossos puguin jugar, córrer i relacionar-se sense molestar ni patir un atropellament. Ara bé, els gossos de races catalogades com a potencialment perilloses han d’anar sempre lligats i amb morrió en aquests espais.

Normativa per utilitzar els pipicans a Premià de Dalt:

  • És obligatori recollir els excrements dels animals i dissoldre els pipís amb aigua
  • S’han d’evitar les baralles amb altres animals
  • Cal evitar la sortida de l’animal sense lligar
  • S’han de mantenir els espais nets i en bones condicions
  • No és permès l’accés en aquests espais dels gossos considerats potencialment perillosos deslligats o sense morrió
  • Els usuaris i usuàries d’aquests espais són responsables dels danys que els seus animals ocasionin a altres animals, persones o objectes
  • Els animals han de dur microxip i estar censats al registre de l’Ajuntament on resideixin

Below Content Viewlet

Document Actions