Notícies

Navigation Bar

Els Mossos d’Esquadra desmantellen dues plantacions de marihuana a Premià de Dalt

Van intervenir-hi més de 300 plantes i 72 kg de cabdells i van detenir dos homes per un delicte de tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric

Above Content Body

Content Core

Els Mossos d’Esquadra desmantellen dues plantacions de marihuana a Premià de Dalt
@Mossos

Agents de la Unitat d’Investigació de Premià de Mar van detenir, els dies 15 i 22 de febrer, dos homes de 31 i 27 anys respectivament, relacionats amb dues plantacions de marihuana al municipi

La primera investigació es va iniciar arran de la detecció per part de treballadors de la companyia elèctrica, d’una manipulació de la connexió en una casa de Premià de Dalt. El consum estimat d’electricitat d’aquella casa era més de sis cops el consum normal estimat per una casa de similars característiques. A més, veïns de la zona van alertar que sentien una forta olor de marihuana.

Un cop els investigadors van recopilar tota la informació, el dia 15 de febrer van dur a terme una entrada i escorcoll, sota manament judicial, a la casa en qüestió. El resultat va ser la troballa de més de 300 plantes de marihuana, una sofisticada infraestructura per augmentar el rendiment de les plantes i la detenció d’un home de 31 anys que en aquell moment es trobava a càrrec de la plantació.

Un dia després, els investigadors van ser alertats per veïns també de Premià de Dalt que en una altra casa hi podria haver una plantació de marihuana. Les gestions portades a terme per part de treballadors de la companyia elèctrica van certificar les sospites dels veïns ja que el consum d’electricitat de la casa era compatible amb el que necessita una plantació de marihuana per al seu manteniment.

Quan van concloure la investigació i van tenir la certesa que en aquell domicili hi havia marihuana, van fer-hi una entrada i registre en el que, a banda de detenir un home de 27 anys, van localitzar 22 bosses de cabdells de marihuana amb un pes total de 44 kg. Arran d’aquesta investigació es va tenir coneixement d’un altre domicili on presumptament també hi hauria marihuana, concretament una nau industrial, situada a Montcada i Reixac.

Acte seguit, i gràcies a la col·laboració de la Unitat de Seguretat Ciutadana dels Mossos d’Esquadra de Montcada i Reixac, es va registrar la nau industrial de la localitat vallesana on van localitzar-hi 28 bosses envasades al buit plenes de marihuana amb un pes de 28 kg. Els 72 kg d marihuana tindrien un valor al mercat il·lícit d’uns 136.000 euros.

Els investigadors no descarten que puguin haver-hi més detencions en els propers dies.

En totes dues investigacions els agents atribueixen als detinguts la seva participació en un delicte contra la salut pública en la seva vessant de tràfic de drogues, en un delicte de defraudació de fluid elèctric i pertinença a grup criminal.

Below Content Viewlet

Document Actions