Notícies

Navigation Bar

Els Ajuntaments de Premià de Dalt i Premià de Mar denuncien el retard i quasi paralització de les obres del CAP de Víctor Català

Ambdós governs municipals avisen que s'ha arribat a una situació límit

Above Content Body

Content Core

retard CAP Víctor Català 1 Els veïns d'un i altre municipi, especialment els de la part nord del barri Santa Anna Tió que pateixen directament les obres a l'antiga escola Víctor Català, pressionen l'Ajuntament perquè no entenen que les obres de construcció del nou Centre d'Atenció Primària (CAP) que ha de donar servei als veïns d'un i altre municipi estiguin pràcticament aturades a dia d'avui. Recentment, l'alcalde de Premià de Dalt, Joan Baliarda, concretament el passat 11 de novembre, va fer arribar una comunicació formal tant al Departament de Medi Ambient i Habitatge com al de Sanitat, adreçada als respectius consellers, Francesc Baltasar i Marina Geli, queixant-se del retard en les obres i, de retruc, de la tardança en la posada en servei del nou equipament sanitari i dels habitatges de dotació que s'han de construir al pis superior. Prèviament, a l'agost, l'alcalde també feia arribar la seva inquietud pel retard en les obres al Conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal.

Cal recordar que el primer conveni amb la Generalitat de Catalunya, concretament l'Incasol, es va signar el 25 de juliol de 2005, amb l'objectiu d'atendre les necessitats d´habitatge públic a Premià de Dalt i amb actuacions previstes a Víctor Català (habitatges de dotació), El Carme i La Fàbrica (lloguer). Tres anys després, el 28 de novembre de 2008, es signava el segon conveni amb el Departament de Medi Ambient i el Servei Català de Salut amb la finalitat de construir el Centre d´Atenció Primària (CAP) i els habitatges de dotació als terrenys que ocupava l'antiga escola Víctor Català.

Cinc any després del primer acord amb la Generalitat, l'alcalde de Premià de Dalt, Joan Baliarda, explica que “la responsabilitat única i exclusiva del retard és de la Generalitat de Catalunya ja que l´Ajuntament de Premià de Dalt ha fet tot allò que se li ha requerit per a agilitzar la posada en marxa del nou CAP”. I afegeix, “fins i tot es va haver de modificar el Pla d´Ordenació Urbana Municipal (POUM) del sector de Víctor Català per a construir-hi l´equipament sanitari i traslladar els habitatges públics inicialment previstos en aquell terreny a un altre punt de Premià de Dalt”. Per la seva part, l'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, destaca la urgència de desencallar aquesta situació ja que “tant els usuaris com els professionals de l´actual  CAP de Premià de Mar estan patint les conseqüències d´aquest retard en les obres de construcció del nou equipament, que suposa una saturació del servei que va en augment i, per tant, en detriment dels ciutadans”. 

Retard CAP Víctor Català 2 Avui, ambdós ajuntaments, Premià de Dalt i Premià de Mar, temen que la partida pressupostària habilitada per a la construcció del Centre d'Assistència Primària que ha de donar servei a ambdós municipis s´hagi destinat a d'altres projectes de la Generalitat. A banda, els dos alcaldes, Joan Baliarda i Miquel Buch, respectivament, també denuncien “la nul·la coordinació entre els diferents departaments de la Generalitat un fet que també posa traves a la nova construcció”. Paral·lelament, l'alcalde de Premià de Dalt, Joan Baliarda, es queixa “de la manca de cortesia de la Consellera Marina Geli, la qual a dia d´avui encara no s'ha dignat a respondre la carta que li vaig enviar posant-la en antecedents, queixant-me del retard de l'equipament i recordant com era d'important i necessària la posada en marxa del CAP segons el seu departament tot i que des de Sanitat no es faci res perquè funcioni quan abans millor”.

Below Content Viewlet

Document Actions