Notícies

Navigation Bar

Eleccions al Parlament de Catalunya

Seran el diumenge 14 de febrer i caldrà seguir mesures de seguretat pública

Above Content Body

Content Core

Diumenge 14 de febrer de 2021 se celebraran les eleccions al Parlament de Catalunya, per a les quals s’han pres mesures extraordinàries de seguretat per evitar els contagis de covid-19.

Cal que la ciutadania les tingui clares per minimitzar els riscos i que els comicis es puguin desenvolupar amb normalitat. L'Ajuntament de Premià de Dalt utilitzarà instal·lacions municipals més amplies com a col·legis electorals.

Nous col·legis electorals segurs

A Premià de Dalt els equipaments municipals que seran col·legi electoral són aquests:

Secció 1a, meses A i B (residents nucli antic).

Baixos antic Ajuntament (plaça de la Vila, 1).

Secció 2a, meses A i B (residents a La Floresta).

Gimnàs/sala polivalent de l’Escola Santa Anna

Secció 3a (residents barri Santa Anna-Tió).

Espai Santa Anna

Secció 4a (residents barri del Remei).

Gimnàs de l’INS Valerià Pujol (entrada per carretera dels Sis Pobles).

Secció 5a (barri Santa Anna-Tió).

Espai Santa Anna

Secció 6a

Sala de Plens de l’Ajuntament (plaça de la Fàbrica, 1).

 

Franges de vot recomanades

L’horari serà l’habitual de 9 h a 20 h, tot i que la Generalitat fa diverses recomanacions per distribuir els votants durant tota la jornada. Així, es recomana anar a votar segons una distribució de franges d’acord amb la situació sanitària personal. El seguiment d’aquestes indicacions no és obligatori, si bé s’apel·la al sentit comú, a la bona voluntat i a la responsabilitat de cadascú per fer-ne seguiment en benefici de la seguretat sanitària general.

La distribució dels votants per franges és la següent:

09.00h a 12.00h: els col·lectius de risc.

12.00h a 19.00h: els votants no pertanyents ni als col·lectius de risc ni en quarantena.

19.00h a 20.00h: els col·lectiu de persones en quarantena –contagiats, contactes estrets i sospitosos.

Durant la darrera hora de votació els membres de la mesa utilitzaran equips de protecció individual (EPI) integrals d‘alta seguretat. Se’ls hauran de posar entre les 18.40 i 19.00 per torns, quedant sempre dos membres en custòdia de l’urna i per seguir amb el procés electoral.

Les persones contagiades, contactes estrets i sospitosos hauran de dur un certificat de desplaçament per la crisi sanitària per la COVID-19 o document equivalent vigent amb la finalitat única de trencar el confinament obligatori per exercir el seu dret a vot.

Mesures preventives que cal prendre

  • Es recomana dur el vot preparat de casa per votar, a fi i efecte de minimitzar el temps d’estada dins el local electoral.
  • Els votants exhibiran el seu DNI de tal manera que els membres de la mesa en puguin veure les dades necessàries; els membres de la mesa no tocaran en cap cas el document.
  • Els membres de la mesa no tocaran el sobre de votació, però sí que seran els que retiraran el paper que tapa l’urna.
  • Els lavabos només els podran utilitzar els membres de la mesa i el personal acreditat.
  • Durant la jornada electoral, els locals s’han de netejar amb la regularitat pautada tècnicament per l’autoritat sanitària.
  • Les portes d’accés romandran sempre obertes. També es deixaran les finestres obertes tota la jornada electoral, sempre que sigui possible, i evitant els corrents d’aire.

 

Cens electoral

El cens d’aquestes eleccions inclou les persones de nacionalitat espanyola, majors d’edat empadronades a Premià de Dalt fins a l'1 d'octubre de 2020.

L’Oficina del Cens Electoral enviarà a tot l’electorat una targeta censal amb les dades actualitzades de la seva inscripció al cens electoral i de la Secció i Mesa on li correspon votar.

Vot per correu

Els electors residents a Espanya poden demanar el vot per correu a qualsevol oficina de Correus fins al dia 4 de febrer de 2021. 

 


 

Documents d'interès:

Manual d’instruccions per als membres de les meses electorals (pdf) /system/modules/cat.vass.wcmResponsive.formatters.llista/formatters/pdf icon [873,29 kB ]

 

 

Below Content Viewlet

Document Actions