Notícies

Navigation Bar

El sí a la independència de Catalunya guanya la consulta a Premià de Dalt amb un 93%

Above Content Body

Content Core

Un 19,7% participava diumenge 13 de desembre a algun dels quatre punts electorals que la plataforma organitzadora, Premià de Dalt Decideix!, havia habilitat perquè els ciutadans dipositessin el seu vot sobre la possibilitat de Catalunya d´esdevenir un estat independent. La pregunta que es va sotmetre a votació era la mateixa que a finals d'estiu es va plantejar per primer cop a Catalunya, a Arenys de Munt: “Està d´acord que Catalunya esdevingui un Estat de dret, independent, democràtic i social, integrat a Europa?”.

La plataforma Premià de Dalt Decideix! va habilitat quatre “col·legis electorals”, un a cada nucli urbà del municipi, a la seu de la Penya Barcelonista Premià de Dalt Sant Jaume (nucli antic), al restaurant Sant Antoni (La Floresta), al barri del Remei i al barri Santa Anna.

foto 2                                        foto 3

Un 93,61% va dir sí, mentre que un 3,82% va votar-hi en contra, un 2,51% va votar en blanc i es va recomptar 1 sol vol nul que suposa un 0,06%. La participació a Premià de Dalt va ser del 19,7%, mentre que al conjunt dels 167 municipis que el 13 de desembre organitzaven les consultes la participació va ser del 30%. En nombres absoluts, des de les 9 del matí i fins les 8 del vespre, 1596 veïns de Premià de Dalt van votar sobre la independència de Catalunya (sobre una base de 8.107 persones majors de 16 anys), 1494 van votar-hi a favor, 61 en contra, 40 ho van fer en blanc i 1, nul.

foto 4                                        foto 6 

Una delegació de la Gascunya francesa va visitar Premià de Dalt per a ratificar el bon desenvolupament de la consulta popular, encapçalada pel Conseller de Cultura de Bagnères-de-Bigorre, Davy Serres. A banda, el diputat d´ERC, Pere Aragonès, i el president comarcal de CiU, Xavier Badia, també van acostar-se a la Societat Cultural Sant Jaume per a seguir d´a prop l´esdeveniment.

cartell  En acabar el recompte, a la Sala de l'Orfeó de la SC Sant Jaume, la Junta Electoral -formada per l´alcalde de Premià de Dalt, Joan Baliarda; en Jesús Fuxet; la Roser Martínez Quirante; en Xavier Pomerol; en Pere Planas i en Davy Serres- va certificar el bon desenvolupament de la consulta i el recompte de vots. Dos dels promotors de la consulta a nivell local, Mariona Borràs i Sabí Rom no podien ocultar la seva satisfacció considerant que de ben segur hi haurà un abans i un després amb la consulta popular al voltant del Dret a Decidir.

foto 7      foto 5

Below Content Viewlet

Document Actions