Notícies

Navigation Bar

El proper 17 d'octubre té lloc la presentació i projecció del reportatge "Les veus de la història. Premià de Dalt en temps de la Guerra Civil"

Above Content Body

Content Core

Des del 2008, una Comissió ha treballat per a fer realitat diferents DVD sobre l'evolució de Premià de Dalt al llarg del segle XX. Un any després, el proper dissabte 17 d'octubre, a les 7 de la tarda, es presenta al Teatre de Sant Jaume el primer dels tres DVDs previstos dins del projecte de recuperació de la memòria històrica del municipi, mitjançant el recull de les vivències d'una cinquantena de testimonis, tots ells veïns de la vila. Inicialment, es van convocar unes 70 persones i d'aquestes, 54 han participat en el projecte, entre les quals hi ha l'expresident de la Generalitat de Catalunya, i fill adoptiu de Premià de Dalt, Jordi Pujol i Soley.

El documental té una clara voluntat pedagògica. És un recull històric des del punt de vista exclusivament local que tracta diferents temes que han marcat l'evolució del Premià de Dalt que avui tots coneixem com ara la Guerra Civil i la dura postguerra; la immigració dels anys 50 (barri del Remei) i 60 (barri Santa Anna Tió); La Fàbrica; l'agricultura i/o les festes. L'Ajuntament de Premià de Dalt pretén difondre la història local mitjançant l'edició d'aquesta col·lecció de DVDs de caràcter temàtic per ajudar a recuperar i fer conèixer la transformació i evolució de la vila.

Han fet possible aquest primer DVD que es presenta dissabte 17 d'octubre -a les 7 de la tarda al Teatre de Sant Jaume- l'Arxiu Municipal; l'Arxiu Pujol-Villà-Puig; el Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat de Catalunya; l'Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona; el Consell Municipal de Cultura; la Societat Cultural Sant Jaume; el Cine Club Sant Jaume i l'empresa "Sabem.com".

Si voleu venir a Teatre de Sant Jaume gaudireu del reportatge.

Cartell presentació 1r DVD "Premià de Dalt en temps de la Guerra Civil"

Podeu llegir-ne més detalls en aquest document adjunt.

Fitxer: retolpresentacioDVDguerra_civil.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 384,7 kB

Below Content Viewlet

Document Actions