Notícies

Navigation Bar

El Ple Municipal de Premià de Dalt dóna suport a la convocatòria de la consulta del 9N

Ha aprovat la proposta per 15 vots a favor i 2 vots en contra

Above Content Body

Content Core

lectura de la mocióL'Ajuntament de Premià de Dalt va celebrar dilluns 22 de setembre una sessió extraordinària del Ple Municipal amb un únic punt a tractar, sobre el suport del món local a la convocatòria de consulta sobre el futur polític de Catalunya del 9 de novembre de 2014, consensuada entre l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM), a les que l'Ajuntament està adherit.

El ple va aprovar l'acord de suport a la Llei de consultes populars no referendàries i participació ciutadana, i a la convocatòria de la consulta del 9N amb els vots a favor dels regidors de CiU (8), ERC-AM (1)  i SI (1)  -els tres partits que presentaven la moció de forma conjunta-, i PSC (5), mentre que el PP (2) va votar en contra.

L'alcalde, Joan Baliarda, va llegir el text expositiu de la moció, que conté els següents acords:

  1. Mostrar el suport a la convocatòria de la consulta del 9 de novembre de 2014, per decidir lliurement el futur de Catalunya.
  2. Donar ple suport al president i al govern de la Generalitat,  al Parlament de Catalunya i als partits polítics que donen suport a la Convocatòria.
  3. Comunicar aquest acord en el període de 5 dies des de la seva aprovació al president de la Generalitat de Catalunya i a la presidenta del Parlament de Catalunya , als grups parlamentaris, AMI i ACM, qui ho trametran de forma conjunta al president del Govern Espanyol.

Sebastià Pujol (ERC-AM) va manifestar que "és un honor ser avui al Ple extraordinari". Antonio Mateos (PP) va argumentar el seu vot contrari dient que "la consulta és il·legal i la independència no és competència de la Generalitat de Catalunya". El cap de l'oposició, Jaume Cases (PSC), va argumentar el vot a favor dels socialistes "tot i que creiem que el camí triat pel 9N no és el correcte perquè la consulta no és vinculant". Josep Triadó, portaveu del grup municipal de CiU, va recordar que "votar és democràcia i que els ciutadans de Catalunya volen decidir el futur polític del país".

Tots els regidors del Ple van renunciar a la retribució per assistència en aquest Ple, tal i com proposeven l'ACM i l'AMI.

Representants de l'ANC i Òmnium, entre altres, van assistir al Ple, el qual va finalitzar amb aplaudiments dels assistents per haver prosperat la moció municipalista.

ple extraordinari     final del ple

Below Content Viewlet

Document Actions