Notícies

Navigation Bar

El piano de Marc Mezquida, la proposta del Jazz en la Nit pel divendres 19 de juliol

Presentarà el seu projecte musical en què reimagina el mestre Ravel

Above Content Body

Content Core

El piano de Marc Mezquida, la proposta del Jazz en la Nit pel divendres 19 de juliol
FOTO: Mireia Miralles

El versàtil pianista de jazz, improvisador i compositor Marco Mezquida ens proposa endinsar-nos en un viatge oníric per l'imaginari musical i personal de Maurice Ravel; un somni a través de la modernitat del seu llegat i l'eclecticisme de les músiques que el van seduir: del classicisme francès als virtuosos romàntics; de l'experimentació amb la música popular a la influència dels seus contemporanis i l'efervescència del jazz.

Al costat del percussionista Aleix Tobías i el cellista Martín Meléndez, Marco Mezquida ofereix una recreació personal i única de la música del genial Ravel: l’impregna de groove, l’expandeix a través de la improvisació i li insufla textures de la música contemporània.

Els somnis de Ravel, és un encàrrec de L’Auditori que es va estrenar el 20 de febrer de 2016 dins els projectes Revisitings a la Sala 3. L’obra va ser rebuda amb una entusiasta acollida per part de crítica i públic, i va captivar tant a audiències aficionades al jazz com a la clàssica.

El disc Els somnis de Ravel (Ravel 's dreams)va ser gravat al setembre de 2017. Va ser llançat i presentat en directe el 16 de novembre de 2017 a l'Auditori de Barcelona, com un dels cinc concerts inclosos en el Retrat d'artista que el 49è Voll Damm Festival

Internacional de Jazz de Barcelona va dedicar a Marco Mezquida. Des de llavors, el projecte ha estat presentat en reconeguts escenaris de tot el món, com el Hong Kong Arts Festival, Jazzaldia, Teatre Nacional de Sarajevo, Rabobank Jazz Amersfoort, Lille Piano (s) Festival, Rocher de Palmer (Bordeus), entre d'altres.

 

Below Content Viewlet

Document Actions