Notícies

Navigation Bar

El nou curs escolar s'inicia amb el 100% de presencialitat

Tots els centres educatius començaran el proper 13 de setembre les classes de forma presencial. La mascareta continua sent obligatòria a partir dels 6 anys (1r de primària).

Above Content Body

Content Core

Les pautes de funcionament s’aniran revisant de forma permanent. 

Escoles obertes i presencials

El curs 2021-2022 serà completament presencial a totes les etapes.

Els centres s’organitzaran a través dels grups estables, com va passar el curs anterior. Aquest fet facilita la traçabilitat dels possibles positius que es donin.

Així, respecte les mesures ja presentades al maig s’introdueixen alguns canvis:

  • Al pati, dins del mateix grup de convivència estable, no cal dur la mascareta.
  • Les famílies podran entrar als centres mantenint totes les mesures sanitàries.
  • Es recomana iniciar les extraescolars a l’octubre, amb 10 alumnes per grup i màxim de 15 si l’espai permet mantenir les distàncies de seguretat.
  • Les festes escolars es podran fer amb presència de les famílies sempre en espais exteriors, sense aglomeracions i amb distància, mascareta i recomanació que les persones estiguin vacunades.

2 milions de vacunes al setembre

A diferència del curs passat, ara els grups amb major incidència són els dels joves (que ara iniciaran l’escola, l’institut, la universitat o la feina), Per aquest motiu, s’ha de potenciar la vacunació als majors de 12 anys.

  • En el grup d’edat d’entre 12 i 15 anys hi ha 343.953 persones de les quals 160.765 (47%) encara no han iniciat la vacunació.
  • Al grup d’entre 16 i 19 anys hi ha un total de 319.173 persones de les quals 103.444 (27%) encara no han iniciat la vacunació.

Escola segura

Aquest web permet accedir a tota la informació sobre les actuacions que es duen a terme en l'àmbit educatiu en el context de pandèmia. També s'informa de les mesures i decisions que es prenen en cada moment i que afecten, d'una manera o una altra, el desenvolupament de les activitats escolars.

L'educació presencial equitativa i no segregadora és un dret fonamental dels nostres infants i joves i treballem per garantir-lo en un entorn social i comunitari amb la màxima seguretat i qualitat.

És per això que el Departament d'Educació, el Departament de Salut, els ajuntaments i els equips de coordinació territorial treballen conjuntament en la detecció precoç i la gestió de casos de Covid-19, amb l'objectiu de preservar l'activitat escolar presencial i garantir el dret a l'educació i a la socialització de l'alumnat.

En aquest espai podeu consultar les dades que fan referència al curs 2020-2021. A mesura que avanci el curs 2021-2022, s'anirà actualitzant la informació corresponent a les mesures de prevenció, a les dades d'incidència, als informes diaris i a qualsevol altra novetat relacionada amb la situació de la pandèmia en l'àmbit educatiu.

Below Content Viewlet

Document Actions