Notícies

Navigation Bar

El nou calendari vacunal incorpora la bronquiolitis

La propera tardor, els infants d’entre 6 i 59 mesos es vacunaran de la grip. S’amplia la recomanació de vacunar contra l’herpes zòster.

Above Content Body

Content Core

La propera tardor es començarà a vacunar de la grip els infants entre 6 i 59 mesos, segons el nou calendari de vacunacions vigent des de finals de juny. D’aquesta manera, els infants s’afegiran a les persones a partir dels 60 anys i la població amb condicions de risc que ja s'hi vacunen. La grip genera anualment un gran nombre de casos en la població infantil.

La propera tardor també s'iniciarà la immunització dels nadons fins els 6 mesos contra el virus respiratori sincitial (VRS). El VRS és una de les principals causes d’hospitalització en infants menors de 5 anys, a causa de la bronquiolitis i les pneumònies que provoca.

Aquesta immunització es realitzarà als centres d’atenció primària per als nadons nascuts entre abril i setembre de 2023 i en els centres hospitalaris als que neixin entre els mesos d’octubre de 2023 i març de 2024 abans de l’alta hospitalària. També està previst immunitzar als infants d’alt risc davant la seva segona temporada.

Altres novetats

  • Vacunació contra la meningitis meningocòccica als infants als 12 mesos en substitució de la vacuna contra la meningitis C.
  • Substitució als 12 mesos de vacuna contra el meningococ C (MC) per la vacuna contra els meningococs A, C, W i Y (MACWY).

Com cada vegada que s’actualitza el calendari vacunal, les vacunes de nova incorporació s’administren a partir de l’entrada en vigor del nou calendari, sense efecte retrospectiu ni necessitat de vacunació de rescat, si no hi ha una situació epidemiològica que requereixi fer el contrari.

Noves recomanacions de vacunació contra l’herpes zòster

S’ha valorat ampliar la recomanació de vacunació a totes persones a partir dels 90 anys, les persones amb casos d’herpes de repetició i ampliar la recomanació davant de persones amb tractament immunosupressor. A més, amb l’envelliment de la població i l’augment de persones amb condicions de risc i comorbiditats, s’espera un augment de casos.

Below Content Viewlet

Document Actions