Notícies

Navigation Bar

El Museu de Premià de Dalt acull l'exposició “Picasso pinta el Guernica”

Above Content Body

Content Core

Picasso pinta Guernica 1 El Consell Internacional dels Museus (ICOM) proposa una reflexió sobre els museus com a agents del canvi social i el desenvolupament, amb motiu del Dia Internacional dels Museus de 2008, que se celebra com cada any el 18 de maig, i convida a sumar-s'hi totes les institucions museístiques, entre les quals hi ha el Museu de Premià de Dalt.

Ara fa setanta anys que Pablo Picasso va pintar el Guernica, la seva obra més coneguda i una de les peces més rellevants de la història de l´art. El bombardeig de la ciutat biscaïna l´abril de 1937 –durant la Guerra Civil- a càrrec de l´aviació alemanya al servei de la causa franquista va provocar tanta indignació en Picasso que el va empènyer a treballar febrilment en aquest gran mural, una contundent denúncia de la barbàrie de la guerra. Aquestes circumstàncies van conferir a l´expressió plàstica de la pintura una especial força comunicativa.

La profunda càrrega simbòlica del Guernica, però, es va forjar amb el temps i per la força dels esdeveniments. A l´Europa convulsa de finals dels anys trenta i quaranta es va anar convertint en l´emblema de la lluita contra el feixisme, en un referent de la denúncia dels horrors de la guerra i, per contraposició, en un reclam de la pau. Des d´ençà, i en plena vigència en aquesta entrada de segle XXI, el significat del Guernica es revalida contínuament, esdevenint tot un símbol universal.

Guernica 1              Picasso 2

Aquesta exposició ha estat promoguda per la Fundació Palau de Caldes d´Estrac, la Caja de Ahorros del Mediterráneo i la Diputació de Barcelona, i es pot veure al Museu de Premià de Dalt fins al 13 de juliol, en els horaris habituals d'aquest equipament municipal que tot seguit es detallen.

MUSEU DE PREMIÀ DE DALT


Riera de Sant Pere, 88
08338 Premià de Dalt

Horaris:
De dimarts a dissabte, de 17 a 20h
Dissabte i diumenge, d´11 a 14h

Below Content Viewlet

Document Actions