Notícies

Navigation Bar

El Gran recapte arriba a Premià de Dalt el 28 i 29 de novembre

És una campanya de recollida d'aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades del nostre entorn rebin ajuda alimentària

Above Content Body

Content Core

gran recapteLogotipEls Bancs dels Aliments fan una crida a la ciutadania per aconseguir 20.000 voluntaris per cobrir 2000 punts de recollida els dies 28 i 29 de novembre

Per sisè any consecutiu, els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya organitzen el gran Recapte d’Aliments a Catalunya amb l’objectiu de donar resposta a les urgències alimentàries de les persones més necessitades.

Aquest any com que Càritas Premià està adscrit al Banc d'Aliments, no es doblarà el recapte i els volutnaris de Càritas i de l'Esgelésia Evangelista que són les dues entitats que fan recollida d'aliments a Premià de Dalt i Premià de Mar, faran la recollida als supermercats i a les escoles que hi participen.

Es calcula que actualment, un 20% de la població viu en situació de pobresa a Catalunya. Aquestes persones requereixen la nostra solidaritat i capacitat organitzativa per no esdevenir persones marginades. I és per aquest motiu que des dels Bancs d'Aliments es posa en marxa aquest projecte que enguany arriba a la sisena edició. El Gran Recapte d'Aliments al 2013 va recollir 3.634.000 kg en més de 1.900 punts de recollida i va comptar amb l'ajuda de 20.000 voluntaris. La fita per a l'edició del 2014 és tornar a superar els 3.000.000 kg gràcies a la col·laboració de 20.000 voluntaris.

El Banc d'Aliments deixa 19kg per beneficiari a cada població. A tota la comarca del Maresme hi ha 11.951 beneficiaris, i la resta es duu cap a la central per repartir a poblacions on no es pot fer el recapte. A Premià de DAlt, es compta amb la col·laboració de Jaume Riera Villagrasa per traslladar els aliments que es recullin fins a la central coamrcal i repartir a les entitats que després faran la distribució.

Els Bancs d'Aliments a Catalunya Els Bancs d'Aliments són entitats benèfiques sense ànim de lucre, independents de tota ideologia econòmica, política o religiosa, basats en el voluntariat, amb l'objectiu de recuperar els excedents alimentaris de les empreses i redistribuir-los gratuïtament entre les persones necessitades del nostre entorn, evitant qualsevol malbaratament o mal ús dels aliments. Les seves màximes són lluitar contra la pobresa alimentària i contribuir al desenvolupament sostenible per a un món més net.

Per fer realitat aquesta utopia, els Bancs d'Aliments es basen en quatre principis ètics:

  • La primacia de la gratuïtat: els aliments són rebuts i distribuïts gratuïtament. El treball dels col·laboradors és voluntari, basat en el principi de la solidaritat.
  • La seguretat d'una distribució justa: sempre a través d'entitats benèfiques reconegudes i homologades, que poden assegurar el destí correcte dels ajuts alimentaris.
  • La contribució a la sostenibilitat i a la preservació del medi ambient, evitant la destrucció d'aliments als abocadors.
  •  La promoció de la solidaritat envers les persones amb necessitats alimentàries.

Els objectius bàsics dels Bancs d'Aliments són:

  • Lluitar contra la pobresa alimentària i el malbaratament per a un món més just.
  • Participar en la reducció de l'exclusió, col·laborant en la consolidació d'un món més habitable.
  • Contribuir a l'exercici del dret a una alimentació suficient i saludable per a tot ésser humà.
  • Promoure la utilització més eficient dels recursos.
  • Contribuir al desenvolupament sostenible per a un món més net.

Below Content Viewlet

Document Actions