El Gran recapte arriba a Premià de Dalt el 28 i 29 de novembre
Above Content Body
Content Core
Els Bancs dels Aliments fan una crida a la ciutadania per aconseguir 20.000 voluntaris per cobrir 2000 punts de recollida els dies 28 i 29 de novembre
Per sisè any consecutiu, els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya organitzen el gran Recapte d’Aliments a Catalunya amb l’objectiu de donar resposta a les urgències alimentàries de les persones més necessitades.
Aquest any com que Càritas Premià està adscrit al Banc d'Aliments, no es doblarà el recapte i els volutnaris de Càritas i de l'Esgelésia Evangelista que són les dues entitats que fan recollida d'aliments a Premià de Dalt i Premià de Mar, faran la recollida als supermercats i a les escoles que hi participen.
Es calcula que actualment, un 20% de la població viu en situació de pobresa a Catalunya. Aquestes persones requereixen la nostra solidaritat i capacitat organitzativa per no esdevenir persones marginades. I és per aquest motiu que des dels Bancs d'Aliments es posa en marxa aquest projecte que enguany arriba a la sisena edició. El Gran Recapte d'Aliments al 2013 va recollir 3.634.000 kg en més de 1.900 punts de recollida i va comptar amb l'ajuda de 20.000 voluntaris. La fita per a l'edició del 2014 és tornar a superar els 3.000.000 kg gràcies a la col·laboració de 20.000 voluntaris.
El Banc d'Aliments deixa 19kg per beneficiari a cada població. A tota la comarca del Maresme hi ha 11.951 beneficiaris, i la resta es duu cap a la central per repartir a poblacions on no es pot fer el recapte. A Premià de DAlt, es compta amb la col·laboració de Jaume Riera Villagrasa per traslladar els aliments que es recullin fins a la central coamrcal i repartir a les entitats que després faran la distribució.
Els Bancs d'Aliments a Catalunya Els Bancs d'Aliments són entitats benèfiques sense ànim de lucre, independents de tota ideologia econòmica, política o religiosa, basats en el voluntariat, amb l'objectiu de recuperar els excedents alimentaris de les empreses i redistribuir-los gratuïtament entre les persones necessitades del nostre entorn, evitant qualsevol malbaratament o mal ús dels aliments. Les seves màximes són lluitar contra la pobresa alimentària i contribuir al desenvolupament sostenible per a un món més net.
Per fer realitat aquesta utopia, els Bancs d'Aliments es basen en quatre principis ètics:
- La primacia de la gratuïtat: els aliments són rebuts i distribuïts gratuïtament. El treball dels col·laboradors és voluntari, basat en el principi de la solidaritat.
- La seguretat d'una distribució justa: sempre a través d'entitats benèfiques reconegudes i homologades, que poden assegurar el destí correcte dels ajuts alimentaris.
- La contribució a la sostenibilitat i a la preservació del medi ambient, evitant la destrucció d'aliments als abocadors.
- La promoció de la solidaritat envers les persones amb necessitats alimentàries.
Els objectius bàsics dels Bancs d'Aliments són:
- Lluitar contra la pobresa alimentària i el malbaratament per a un món més just.
- Participar en la reducció de l'exclusió, col·laborant en la consolidació d'un món més habitable.
- Contribuir a l'exercici del dret a una alimentació suficient i saludable per a tot ésser humà.
- Promoure la utilització més eficient dels recursos.
- Contribuir al desenvolupament sostenible per a un món més net.