Notícies

Navigation Bar

El govern municipal destina 150.000€ addicionals a les famílies del poble en risc d'exclusió social

El Pla d'Ocupació Municipal i el projecte “Forma't” donaran feina a 30 veïns i tots dos es sufraguen al 100% amb fons municipals

Above Content Body

Content Core

L’objectiu d’aquests dos programes socials és donar una oportunitat a aquestes 30 famílies perquè els seus membres es reenganxin al mercat laboral, facilitant-los la formació que la majoria d’ells no tenen.

Programa “Forma’t”
Mitjançant aquesta acció, i durant un període de 3 mesos, des del 26 de setembre fins al 20 de desembre d’aquest any, 20 veïns/es de Premià de Dalt rebran formació i feina quant a “Neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals”. Les persones a banda de la formació faran  pràctiques a empreses i tindran un ajut econòmic mensual de 500€. “Forma’t” s’ha pensat per a aquells veïns/es que no compleixen els requisits per a optar al Pla Municipal d’Ocupació i, per tant, pateixen major risc d’exclusió social.

Pla Municipal d’Ocupació
10 persones de Premià de Dalt es beneficiaran d’aquest pla, que començarà el 5 d’agost i finalitzarà el 31 de desembre, i que també barreja formació pràctica i formació teòrica. Concretament es contractaran, de forma temproal, 6 perons de servei i 4 peons de la construcció (paletes) durant un període de 5 mesos amb una dedicació de 30 h/s.

RECURS NETEJA    recurs obres

Família recursEl pressupost de Serveis Socials s’ha duplicat en els darrers 3 anys
L’aportació econòmica extraordinària de 150.000€ s’ha decidit després que una comissió interna convocada per l’alcalde, Joan Baliarda, i amb la participació del regidor d’Hisenda, Josep Triadó; la de Serveis Socials, Magda Julià; i la d’Ocupació i Promoció Econòmica, M. José Marín; valorés quines accions podrien tenir una major incidència per a cobrir les necessitats bàsiques de les famílies de Premià de Dalt que es troben en una situació econòmica i social, complicada.
Tal i com explica l’alcalde, Joan Baliarda, “ens calen mesuires d’estímul per a sortir de la crisi. Qualsevol acció que generi ocupació, per petita que sigui, és una gran acció i gràcies a la bona feina feta en matèria de reducció de la despesa, l’Ajuntament de Premià de Dalt pot permetre’s destinar part dels seus estalvis a millorar la vida de les famílies més necessitades del poble”. I afegeix, “molt pocs ajuntaments catalans tenen la capacitat de satisfer les necessitats socials com sí fem a Premià de Dalt”.

Les inscripcions al Pla Municipal d’Ocupació s'han de fer a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) des del 3 al 12 de juliol; mentre que el període de presentació d'instàncies pel projecte Forma't comença el 26 d'agost i acaba el 4 de setembre.

Below Content Viewlet

Document Actions