Notícies

Navigation Bar

El govern municipal aprova el Pressupost del 2010 que puja a 10,5 milions d'euros

Above Content Body

Content Core

Josep Triadó i Bergés (CiU) El Ple va aprovar dilluns 11 de gener el nou pressupost amb els 9 vots a favor de l'equip de govern i els 4 en contra del PSC, a l'oposició. El regidor d´Hisenda i portaveu de CiU, Josep Triadó, va explicar que "el pressupost -de 10.050.520,00 euros- s'ha adaptat a la realitat econòmica del moment, es mantenen tots els serveis actuals i s'optimitzen els que més incideixen, de forma directa, en les famílies i les persones". Entre d'altres, el pressupost compleix el conveni amb els treballadors; reforça l´Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC); preveu crear una nova plaça d'agent de policia; i es reestructura el servei de menjador de l'escola bressol municipal assumint amb personal propi el servei i rebaixant la quota a les famílies Sens dubte, però, el més destacat del Pressupost 2010 és l'augment en un 40% de les partides de Serveis Socials, perquè segons va explicar el regidor d'Hisenda, Josep Triadó, “hem prioritzat el servei al ciutadà especialment a les famílies perquè som conscients de les dificultats econòmiques que gran part de la població està patint”.

Foto recurs façana ajuntament Triadó també va voler fer una especial incidència en la inversió per a millorar els accessos al barri Santa Anna Tió –unes millores que es completaran amb l'aportació econòmica del Pla Únic d´Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC)- el reforç de l'Oficina d´Atenció al Ciutadà (OSC) en les noves dependències municipals de La Fàbrica i la millora del parc mòbil de la Brigada Municipal d'Obres.
El regidor d'Hisenda també va aprofitar el Ple per a agrair l'esforç de tothom en seguir fil per randa les mesures per a pal·liar la crisi actual que en el seu moment va establir, de forma pionera, l'Ajuntament de Premià de Dalt, destacant que “tot l'esforç realitzat, especialment pel personal del Consistori quant a la contenció de la despesa, avui dóna els primers fruits i el nostre poble compta amb una economia sanejada i amb bona salut”.

El regidor republicà, Sebastià Pujol, va defensar el pressupost destacant també les aportacions d´administracions superiors, Generalitat de Catalunya i Diputació de Barcelona, a través del PUOSC, Xarxa Barcelona Municipis de Qualitat (XBMQ) i va voler valorar especialment els 20 habitatges de lloguer que està construint l'Incasol al sector la Fàbrica així com el futur Centre d´Assistència Primària (CAP) de Víctor Català. El portaveu d'ERC també va tenir unes paraules per a la Societat Municipal La Pinassa incidint “en la seva flexibilitat la qual ha fet possible construir el nou magatzem de la Brigada Municipal i per a les entitats i el nou edifici municipal a La Fàbrica”. A banda, Sebastià Pujol va tancar la seva intervenció recordant que “aquest pressupost té a les persones en primer lloc”.

El portaveu del PSC, Jaume Cases, va ser molt crític amb la gestió de la Societat Municipal La Pinassa qualificant la seva gestió de poc clara -un fet que l'alcalde, Joan Baliarda, li va rebatre destacant el baix benefici que la societat treu de donar els serveis que dóna a l´Ajuntament i al poble i recordant que sempre s´ha facilitat tota la informació que els regidors han sol·licitat- i va mostrar-se en desacord respecte l'augment del Capítol I (personal municipal) i II (personal extern).

bressolsantanna2 El regidor d'Hisenda va argumentar però que l'augment del Capítol I en el pressupost és conseqüència que l'Ajuntament assumeixi el servei de menjador de l'escola bressol amb personal propi, permetent un estalvi diari d'1€ per a cada família. Segons Triadó, “ara tindrem un servei de menjador més econòmic, amb millor servei, més opcions per a les famílies i personal titulat”. Pel que fa a l'increment del cost dels serveis externs, Josep Triadó va recordar que “hem hagut d'assumir un augment de l´IVA decidit pel president socialista de l´Estat Espanyol, el que representa una puja important del cost del Capítol II pel Consistori –és a dir per a tots els ciutadans- qui a més no recupera l'IVA tot i que l'hem d´incloure”.

Finalment, l'alcalde; Joan Baliarda, va recordar al portaveu del PSC que “dos dels projectes més importants per a Premià de Dalt com són l´habitatge de lloguer pels joves a La Fàbrica i el Centre d´Assistència Primària i habitatges de dotació per  les persones que ho necessitin, estan patint un retard més que considerable del qual només és culpable l´Incasol, o sigui, el departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) on el màxim responsable és el Conseller Joaquim Nadal, del PSC, i vostè mai ha estat bel·ligerant amb aquest tema tot i la seva incidència en els veïns”.

Descarregueu-vos aquí el document

Below Content Viewlet

Document Actions