Notícies

Navigation Bar

El duet de Nabí Cabestany (violoncel) i Vassil Lambrinov (violí) obre dissabte el 32è Festival de Música del Maresme a Premià de Dalt

Above Content Body

Content Core

Recurs música clàssica La 32a edició del Festival de Música del Maresme arrenca dissabte 4 de juliol a Premià de Dalt, com ja és tradicional, al pati interior de l'Ajuntament, a les 7 de la tarda amb una actuació de primer nivell, a càrrec del duet format per en Nabí Cabestany (violí) i Vassil Lambrinov (violoncel). Enguany 8 ajuntaments de la comarca del Maresme hi participen, concretament, Arenys de Mar, Cabrera de Mar, Cabrils, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Teià i Vilassar de Dalt. El certamen compta amb la col·laboració del departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat, la Xarxa de Municipis de la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Maresme; amb el suport de Caixa Laietana, Cespa, Eurocatalana Obres i Serveis, SL i Isolux Corsán Corviam; i l'organitza el Patronat Pro Música de Premià de Dalt, amb la col·laboració de l'Escola Municipal de Música.

La llarga trajectòria del Festival, enguany arriba a la 32a edició, demostra plenament la seva consolidació en el mercat de la música clàssica, no només a la comarca del Maresme sinó a la resta del país. D'ençà els seus inicis a Premià de Dalt, el Festival de Música del Maresme s'ha caracteritzat per unir la qualitat indubtable dels seus intèrprets amb uns escenaris de gran bellesa. L'edició actual ha programat actuacions a vuit municipis de la comarca, uns concerts que arrenquen el 4 de juliol i s'allarguen fins al setembre.

4 de juliol, concert de presentació del Festival: Nabí Cabestany (violí) i Vassil Lambrinov (violoncel)


El president del Consell Comarcal del Maresme, Josep Jo; el primer Tinent d'Alcalde de l'Ajuntament de Premià de Dalt, Josep Triadó; el regidor de Cultura, Sebastià Pujol; així com alcaldes i regidors dels vuit municipis que participen en el certamen d'enguany han confirmat l'assistència a l'obertura del festival, el qual s'allarga fins al mes de setembre omplint de música clàssica diferents espais del Maresme.
Vassil Lambrinov (violí)VASSIL LAMBRINOV, violí
Neix a Sofia (Bulgària) i als set anys comença amb el seu pare els estudis musicals i de violí. Prossegueix els estudis superiors a la Folkwang Hochschule für Musik de Essen (Alemanya) tenint com a professors de violí  Vesselin Paraschkevov i Nana Jaschwili i com a professors de música de cambra  Konrad Ellegiers i Andreas Reiner.
Lambrinov actua amb nombrosos grups simfònics i de cambra per tot Alemanya. A Catalunya i l'Estat espanyol col·labora amb les orquestres més prestigioses com l'OBC (Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya), l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu, l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (com a concertino), i l'Orquestra del Palau de les Arts de València. També col·labora de manera habitual amb les més prestigioses orquestres de cambra de Catalunya, com la Camerata XXI i l'Orquestra de Vilaseca, entre altres. Alhora participa en diversos grups de cambra i actua com a solista per tot el territori nacional i en espectacles pluridisciplinars en què es combina teatre, màgia, humor i música arreu de l'Estat espanyol.

NABÍ CABESTANY, violoncel Nabí Cabestany (violoncel)
Músic actiu en multitud de facetes i estils, la seva labor concertística es centra en actuacions de música de cambra que l'han portat a donar concerts per tot Europa, Japó i els Estats Units.  Ha actuat com a solista amb orquestra i ha donat diversos recitals de violoncel.

Nat a Barcelona, començà els seus estudis musicals a l'Escolania de Montserrat. A la Universitat de les Arts de Berlín es gradua estudiant-hi amb el professor Wolfgang Boettcher. Realitza un any de Postgrau d´Interpretació a la Royal Academy of Music de Londres, i obté el prestigiós Artist Diploma. És Premi d'Honor del Concurs Internacional Maria Canals de Barcelona. Membre fundador del “Barcelona Barroc”, grup de música antiga que actua amb diferents formacions, hi desenvolupa la seva passió per la música antiga que l'ha portat a actuar amb violoncel barroc a diversos festivals. En la seva faceta de músic d'orquestra ha estat col·laborador de l'Orquestra Simfònica de la Ràdio de Baviera (Munic) i assistent de solista de la Gustav Mahler Jugendorchester, actuant sota la batuta de Riccardo Muti, Lorin Maazel, Vladimir Ashkenazy i Claudio Abbado entre d'altres. Actualment és Assistent de Solista de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya.

Programa del concert de presentació
  • Selecció d'Invencions, preludis i suites per violí i cello, de J.S.BACH (1685-1750)
  • Introduzione e Balletto, d'E.WOLF-FERRARI (1876-1948)
  • 7 danses populars hongareses (Allegro ironico, Allegretto, Moderato, Choral: Andante, Allegretto, Con moto i Vivace), de B.BARTOK (1881-1945)
  • Sarabanda amb variacions, de HAENDEL-J.HALVORSEN (1864-1935)


Descarregueu-vos el cartell en el següent enllaç:

32è Festival Música del Maresme

Below Content Viewlet

Document Actions