Notícies

Navigation Bar

El Consorci de Promoció Turística del Maresme (PIT) organitza una sortida a Premià de Dalt pels Punts d’Informació Turística

La sortida de coneixement ha servit perquè els responsables dels PIT puguin descobrir la Poma Bike Park i el Santuari de la Cisa de Premià de Dalt, amb l’objectiu de promocionar-los entre els visitants.

Above Content Body

Content Core

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme segueix amb la seva tasca de difusió del territori i entre els diferents agents turístics de la comarca. Aquesta vegada han estat els responsables dels Punts d’Informació Turística (PIT) els que han conegut alguns dels atractius de Premià de Dalt, amb l’objectiu que puguin recomanar-los als turistes que s’acostin a les seves instal·lacions.

“Punts d’Informació Turística” és un projecte neix a Gerència de Turisme de la Diputació de Barcelona. Els PIT són espais que ajuden a complementar el servei d’atenció als visitants que ofereixen les pròpies Oficines de Turisme dels municipis, com són els allotjaments turístics,museus, biblioteques o serveis repartits arreu del Maresme. En el que portem d’any s’hi han apuntat una desena d’empreses i entitats noves i ja són una vuitantena els PIT que prescriuen els espais d’interès de la comarca. Per garantir l’actualització i coneixement del territori, es fan formacions anuals perquè puguin ampliar els indrets a promocionar al Maresme.

Els responsables dels Punts d’Informació Turística han visitat la Poma Bike Park i el Santuari de la Cisa a través d’una visita guiada, una sortida que comptava amb la col·laboració de l’Ajuntament de Premià de Dalt. La Poma és un dels bikes parks de referència a escala mundial: es considera el millor d’Europa per centenars de riders i està inclòs al top 5 mundial del mitjà especialitzat GMBN. És una cita imprescindible pels amants de les bicicletes i, per tant, un espai ideal pels cicloturistes
que visiten la comarca.

També van conèixer la ruta del Santuari de la Mare de Déu de la Cisa, un edifici del segle XVIII d’estil barroc que ha sofert molts trasbalsos al llarg de la història, sent incendiat durant la guerra de Successió i restaurat posteriorment. Els prescriptors turístics van descobrir la llegenda de la seva troballa i dels miracles que hi han succeït. Al seu interior s’hi conserva la imatge de la Mare de Déu de la Cisa, que data del segle XIV però va ser restaurada després de 1936.

Els participants de la sortida van quedar molt sorpresos dels atractius turístics i singulars de Premià de Dalt, destacant la importància de conèixer de primera mà els recursos de la comarca per poder recomanar-los. La bona acollida ha propiciat que s’organitzi una nova formació a la tardor.

Below Content Viewlet

Document Actions