Notícies

Navigation Bar

El Consell Comarcal cedeix l'ús de 7 motoserres a l'Ajuntament de Premià de Dalt

La Federació d'Associacions de Defensa Forestal (FADF) també rebrà material

Above Content Body

Content Core

motoserra (Consell Comarcal del Maresme)La participació de Premià de Dalt l'any passat en el projecte de neteja de boscos i zones arbrades d'una forma conjunta a través del Consell Comarcal (CCM), ha portat com a conseqüència que el municipi es beneficiï ara de l'ús del material que el CCM va adquirir per a realitzar aquestes tasques. En concret, el Consell ha cedit a l'Ajuntament de Premià de Dalt 7 motoserres.

El temporal de neu i vent que va afectar el Maresme el març de 2010 va provocar desperfectes en el 54% dels boscos de la comarca amb una valoració econòmica de danys de 35,68 milions d'euros. A més d'això, es va veure greument afectada la xarxa bàsica de prevenció d'incendis. La situació va permetre que els 19 municipis més afectats es poguessin acollir a les mesures urgents que va dictar la Generalitat per ajudar a recuperar camins i lleres i per netejar els boscos i zones arbrades més malmeses.

Els ajuts es van centrar en un pla d'ocupació que 15 municipis van tramitar conjuntament a través del Consell Comarcal a qui, a més, van delegar la contractació i la gestió dels treballs forestals que van dur a terme 180 operaris.

Una vegada realitzats els treballs, el Consell Comarcal ha decidit cedir als ajuntaments participants en el projecte i a les ADF's el material que va adquirir per a realitzar els treballs forestals i que es troba en bon estat de funcionament (motoserres i desbrossadores).

Below Content Viewlet

Document Actions