Notícies

Navigation Bar

El canvi d'hora d'estiu arriba el diumenge 28 de març de 2021

D’aquesta manera es preveu que l’hora de sortida i posta de sol sigui més tard que durant l’horari d’hivern.

Above Content Body

Content Core

Amb l’arribada de la primavera, arriba també el canvi d’hora, segurament el més esperat perquè el nou horari d’estiu permetrà allargar les hores de llum durant el dia. Després d’entrar a la primavera el passat 20 de març, deixarem enrere l’horari d’hivern. El canvi d’hora d’estiu serà el 28 de març de 2021. El comitè d’experts no decidirà fins més endavant quan abolirà aquests canvis horaris.

Avançar el rellotge: a les 2 seran les 3 h

D’aquesta manera, és segur que el darrer diumenge de març haurem d’avançar una hora els rellotges: quan les agulles marquin les dues de la matinada, s’hauran d’avançar fins a les tres de la matinada. Aquest canvi es produirà a tots els països de la Unió Europea amb la intenció d’ajustar la jornada laboral a les hores de llum natural.

Més hores de sol

D’aquesta manera es preveu que l’hora de sortida i posta de sol sigui més tard que durant l’horari d’hivern. Ho propicia el fet que a mesura ens apropem a l’equinocci de primavera els dies són més llargs. De fet, des de la Candelera hi ha una hora més de llum solar que a l’inici del solstici.

Últim canvi d’horari?

El Govern de l'Estat espanyol i la Comissió Europea segueixen estudiant els efectes de suspendre el canvi d’hora d’hivern i de primavera i mantenir els rellotges igual durant tot l’any. El comitè d’experts que van nomenar per aquesta tasca preveia arribar a un consens aquest 2021, però la pandèmia i la falta de consens retardarà la decisió. Tenen sobre la taula decidir si s’aboleixen els canvis d’hora i si és així, quin horari es fixarà per a casa nostra, el d’hivern o el de primavera.

Below Content Viewlet

Document Actions