Notícies

Navigation Bar

El barri Santa Anna Tió es rehabilitarà amb 5 milions d'euros mitjançant la Llei de Barris

A la segona va la vençuda ja que l'any passat el projecte es va quedar fora per molt poc

Above Content Body

Content Core

Foto 2 jornada participaciói barri Santa Anna Tió per a la Llei de Barris La Generalitat de Catalunya ha escollit aquest any el projecte de rehabilitació del barri Santa Maria Santa Anna Tió, entre Premià de Dalt i Premià de Mar, separat pel torrent Santa Anna, per a incloure'l en la setena edició de la Llei de Barris. Això suposarà una injecció econòmica de prop de 10 milions d'euros, entre els dos municipis, amb l'objectiu de rehabilitar aquest barri durant els pròxims set anys. Les millores inclouran aspectes urbanístics i també socials.

El projecte

Es preveu una rehabilitació integral del barri, millorant la permeabilitat urbanística de la zona i donant solució als accessos i el trànsit de persones i vehicles a la zona. Un estudi previ de la Diputació de Barcelona i una jornada participativa en que es van recollir les opinions i suggeriments dels veïns van posar sobre la taula els problemes més importants que s'hi pateix, destacant-ne les patologies estructurals dels edificis, la manca d'aparcaments i zones verdes, la poca consicència dels propietaris d'animals domèstics amb les defecacions i la necessitat de diposar de més equipaments per a promoure l'activitat social, atès que és una zona amb força sentiment de pertinença al barri i amb una intensa activitat social.

Jornada de participació per la Llei de Barris La petició de subvenció es fa de manera conjunta entre els dos ajuntaments però la subvenció es concedeix per separat, Així, el barri Santa Anna Tió de Premià de Dalt rebrà 5 milions d'euros, dels quals l'Ajuntament n'aportarà un 25% pel fet de ser un municipi de menys de 10.000 habitants.

Al segon intent

L'any passat, els Ajuntaments de Premià de Dalt i Premià de Mar ja es van presentar, conjuntament, a la mateixa convocatòria però en aquella ocasió no se´ls va concedir l´ajut per una centèssima. Enguany, ambdós municipis van decidir tornar-se a presentar a la convocatòria, i finalment se´ls ha concedit l´ajut per poder portar a terme els seus projectes per remodelar el barri.

Cal recordar que la Llei de Barris posa de manifest la importància d'una actuació pública integral en àrees urbanes amb necessitats especials per garantir la qualitat urbana, ambiental i de cohesió social.

Below Content Viewlet

Document Actions