Notícies

Navigation Bar

El 7 de juliol encetem una nova edició del Jazz en la Nit

Amb quatre propostes musicals excepcionals i de gran qualitat

Above Content Body

Content Core

DORS FulletóCara fulletóEl Festival de Jazz de Premià de Dalt, Jazz en la Nit, neix ara farà vint-i-dos anys amb la idea de recuperar el jazz com a gènere estable i proposta musical alternativa a la que venia oferint-se al municipi (bàsicament música clàssica a través del Festival de Música del Maresme, organitzat pel Patronat Pro Música, amb seu a Premià de Dalt).

Són pocs els músics de jazz catalans que no hagin tocat al pati de Can Figueres o que n'hagin sentit a parlar. Jazz en la Nit és ja un cicle consolidat en el circuit professional del jazz del nostre país.

Com a tret de sortida gaudirem del nou projecte de Joan Chamorro, La Màgia de la veu. Dos anys després del disc Joan Chamorro presenta la Màgia de la Veu (premi Enderrock a millor cd de jazz per votació popular) apareix aquest segon volum (el vuitè de la sèrie Joan Chamorro presenta) dedicat especialment a la veu. En aquesta ocasió hi trobarem arranjaments més instrumentals i la incorporació de quatre noves veus. A les d’Andrea Motis i Rita Payés s’hi sumen les veus de les polinstrumentistes Èlia Bastida, Alba Armengou, Alba Esteban i Abril Saurí.

Jazz en la Nit recupera les nits de Gospel amb la proposta que ens presentaran  The Sey Sisters on ens convidaran  a viure un sentit viatge musical amb cants impregnats de profunda emoció que sovint sorgeixen de la lluita contra la injustícia, la defensa dels drets humans i l’esperança en el futur.

El saxofonista Dani Nel·lo ja ens va sorprendre al Jardins de Can Figueres amb el seu grup Los Mambo Jambo i al concert interruptus, per culpa dels talls de llum, de la edició de l’any passat on va presentar el seu projecte Sax·o ·rama. Enguany torna al Jazz en la Nit per presentar-nos la seva darrera aventura: Los Saxofonistas Salvajes.

I per concloure, una joia en forma de música protagonitzada pel guitarrista Juan Gómez, Chicuelo i el pianista Marco Mezquida. Encreuament de camins de dues personalitats artístiques tan nítides com dúctils. Una intersecció marcada per l'autenticitat, l'admiració mútua i l'entrega absoluta a la música.

La combinació entre la qualitat innegable dels músics que omplen les programacions i l'extraordinària bellesa del pati de Can Figueres faciliten l'èxit d'aquesta oferta, que comença a ser insubstituïble.
L’organització de Jazz en la Nit vol que aquesta proposta sigui una d’aquelles iniciatives que creixen fins a convertir-se en un esdeveniment de referència, no com a conseqüència de la casualitat o de la sort, sinó de la il·lusió i de la tasca ben feta, però sense perdre mai la seva essència.  

LA màgia de la veu (Joan Chamorro)

The Sey Ssters

Dani Nel·lo

Chicuelo

Below Content Viewlet

Document Actions