Notícies

Navigation Bar

El 29 d’octubre es posa en marxa l’horari d’hivern

Amb la tardor, el canvi d’hora suposarà perdre llum solar a les tardes.

Above Content Body

Content Core

La tardor del 2023 va entrar oficialment el 23 de setembre, però no serà fins a finals d’octubre quan es deixa enrere l’horari d’estiu. El segon canvi d’hora del 2023 serà la matinada del diumenge 29 d’octubre. El comitè d’experts no decidirà fins més endavant quan abolirà aquests canvis horaris, si és que els acaba eliminant.

Així, el darrer diumenge d’octubre cal endarrerir una hora els rellotges: quan les busques marquin les tres de la matinada seran les dues. Aquest canvi passarà a tots els països de la Unió Europea amb la intenció d’ajustar la jornada laboral a les hores de llum natural. 

Menys hores de sol durant l’hivern

D’aquesta manera, les hores de sortida i posta de sol seran més d’hora. El sol a principis de novembre marxarà pels volts de tres quarts de sis de la tarda i sortirà abans de dos quarts de vuit del matí.

Serà el darrer canvi d’horari?

El Govern espanyol i la Comissió Europea continuen estudiant els efectes de suspendre el canvi d’hora d’hivern i de primavera i mantenir els rellotges igual durant tot l’any. El comitè d’experts que van nomenar per a aquesta tasca preveia arribar a un acord el 2021, però la pandèmia i la falta de consens van retardar la decisió. A dia d'avui, encara tenen sobre la taula el dilema de si s’aboleixen els canvis d’hora i, si és així, quin horari es fixarà per a casa nostra, el d’hivern o el de primavera.

El canvi horari d'hivern es fa l’últim diumenge d’octubre des de 1996 (abans era al setembre).

Below Content Viewlet

Document Actions