Notícies

Navigation Bar

El 21 de març, nova campanya de donació de sang a Premià de Dalt

La donació de sang és actualment una de les activitats imprescindibles per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals.

Above Content Body

Content Core

Per primera vegada, diumenge 21 de març, Premià de Dalt rebrà les persones donants al barri Santa Anna, concretament a l’equipament municipal ‘Espai Santa Anna’, situat entre el camí del Mig i la via Primilia.

Durant l’epidèmia, el 20% de les transfusions han anat dirigides a malalts de la Covid-19. I ara, amb la represa d’intervencions i tractaments ajornats la necessitat de sang s’incrementa. És important recordar que cal reservar hora per donar sang a donarsang.gencat.cat

Aquests dies, el Banc de Sang està fent una crida a la ciutadania per mantenir el ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant l’epidèmia per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc.

Premià de Dalt s’afegeix doncs als municipis que han ofert els seus espais per garantir les donacions de sang a Catalunya durant aquests dies. Diumenge 21 de març, l’Espai Santa Anna comptarà amb un espai de donació de 10.00 a 14.00 hores.

Cal que les persones donants reservin hora. També ho poden fer per telèfon al número 677 071 756.

 

Campanyes amb mesures de seguretat

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, les persones donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

És important recordar, a més, que la COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

Below Content Viewlet

Document Actions