Notícies

Navigation Bar

El 20è Jazz en la Nit dóna el tret de sortida divendres 3 de juliol

Quatre concerts de primera qualitat formen el festival d'aquest any 2015, del 3 al 24 de juliol

Above Content Body

Content Core

recurs gràficEl Festival de Jazz de Premià de Dalt, Jazz en la Nit, neix ara farà vint anys amb la idea de recuperar el jazz com a gènere estable i proposta musical alternativa a la que venia oferint-se al municipi (bàsicament música clàssica a través del Festival de Música del Maresme, organitzat pel Patronat Pro Música, amb seu a Premià de Dalt).

Són pocs els músics de jazz catalans que no hagin tocat al pati de Can Figueres o que n'hagin sentit a parlar. Jazz en la Nit és ja un cicle consolidat en el circuit professional del jazz del nostre país.

Per celebrar aquest vintè aniversari i  com a tret de sortida gaudirem de la música de La Locomotora Negra, la Big Band estable més antiga de Catalunya i una de les màximes referencies  del jazz tradicional al nostre país.

Si el pianista Lluis Coloma ja ens va sorprendre l’any 2012 amb el seu concert memorable als jardins de Can Figueres, enguany ens visita acompanyat pel pianista alemany  Joerg Hegemann, màxims referents indiscutibles de l’escena internacional del Boogie Woogie.

Un altre músic que ens torna a visitar és el guitarrista flamenco, Juan Gómez “Chicuelo” però aquesta vegada acompanyat per una de les veus que va revolucionar l’escena musical, Marinah. Una trobada que promet injectar nova vida a la rumba d’anada i tornada i transitar pels camins musicals més diversos.

I per concloure, una de les darreres revelacions de la escena a Catalunya,  The Gramophone Allstars on presentaran el seu quart disc, ‘Jazzmaica’,  on busca el punt de trobada entre la música afroamericana dels seixanta i els ritmes jamaicans. El grup, ampliat ara fins al format de big band, sota la direcció de genís Bou explora i reescriu el camí recorregut dècades enrere pels músics de l’illa caribenya en descobrir per les emissores nord-americanes els hits del soul, el funk o el rhythm & blues. A la vegada podrem gaudir de la veu de la vilassarenca Judit Neddermann.

La combinació entre la qualitat innegable dels músics que omplen les programacions i l'extraordinària bellesa del pati de Can Figueres faciliten l'èxit d'aquesta oferta, que comença a ser insubstituïble.
L’organització de Jazz en la Nit vol que aquesta proposta sigui una d’aquelles iniciatives que creixen fins a convertir-se en un esdeveniment de referència, no com a conseqüència de la casualitat o de la sort, sinó de la il·lusió i de la tasca ben feta, però sense perdre mai la seva essència.
 

Di

DiDivendres 3             LA LOCOMOTORA NEGRA

                      JARDÍ DE CAN FIGUERES A LES 22 h

 

DiDivendres 10              LLUÍS COLOMA TRÍO & JOERG HEGEMANN

                           JARDÍ DE CAN FIGUERES A LES 22 h                    

 

DiDivendres  17             MARINAH & CHICUELO

                           JARDÍ DE CAN FIGUERES A LES 22 h      

 

D Divendres 24           THE GRAMOPHONE ALLSTARS BIG BANG

                      JARDÍ DE CAN FIGUERES A LES 22 h                

La locomotora negra

La Locomotora Negra és la Big Band estable més antiga de Catalunya. Vam debutar l’any 1971 en format de quintet. Amb el temps la formació s’ha anat ampliant fins arribar al nombre actual de 17 components.
La Locomotora Negra, amb el seu espectacle A TOT SWING oferirà un repertori que serà un recorregut pels diversos colors, orquestres, solistes i ambients que han format part del món del Swing. Passaran de Duke Ellinton a Count Basie, de Louis Armstrong a Fats Waller, de Cab Calloway a Lionel Hampton, del Savoy Ballroom de Harlem al Greenwich Village i, a més, donaran la seva visió actual i personal, amb temes propis, de la música Swing.

Cartell 20 anys Jazz en la Nit

Cartell 20 anys Jazz en la Nit

Fitxer: Cartell_JazzNit_2015.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 3,76 MB

Below Content Viewlet

Document Actions